Hollands Kroon start onderzoek naar toekomst ‘Oude Zeug’

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon gaat in 2017 een onderzoek starten naar de toekomst van werkhaven de Oude Zeug in de Wieringermeer. Dit omdat de werkhaven in slechte staat verkeerd meldt het NHD.
CAV Agrotheek, 1 van de gebruikers van de werkhaven, heeft hier al over geklaagd en nu wil de gemeente eerst een diepgaand onderzoek naar de levensvatbaarheid van de werkhaven voor zij vele miljoenen belastinggeld in de Oude Zeug gaat pompen. De conditie van de Oude Zeug is zo slecht dat groot onderhoud nodig is.
D66-raadslid Liesbeth Vlietstra opperde al om van de werkhaven een echte haven te maken waar ook recreatief gebruik dan mogelijk wordt, Fijko van der Laan van de PvdA opperde juist dat de haven beter kan worden ondergebracht bij het havenbedrijf in Den Helder.
Behalve CAV Agrotheek is ook de Oude Zeug ook in gebruik door een bouwer van windmolens die op dit moment bij Urk worden geplaatst, ook het failliete Jongert Yachts heeft daar haar panden staan.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs