Hollands Kroon stopt politie,buitendienst en brandweer in 1 gebouw

WIERINGERWERF – De buitendienst, brandweer en politie onder één dak, op één locatie. Dat is het idee van het college om een multifunctionele ruimte te bouwen aan

de Medemblikkerweg 2a in Wieringerwerf.
De gemeentewerf in Wieringerwerf is gedateerd en er moet flink in geïnvesteerd worden om het pand aan de eisen van een werkomgeving in de huidige tijd te laten voldoen. Het college denkt daarom dat de beste optie is om een nieuwe werf te bouwen. Op basis van het dekkingsplan Noord-Holland Noord van de Veiligheidsregio, waarin de aanrijtijden voor de brandweer zijn vastgelegd, moet er in Wieringerwerf een nieuwe kazerne komen. Ook de politie zoekt een nieuwe locatie in Wieringerwerf voor haar regiofunctie. Deze drie ontwikkelingen kunnen worden gecombineerd in één gebouw.

Nieuwbouw laagst maatschappelijke kosten

Door de drie partijen onder te brengen in één gebouw met één buitenruimte kan er voor de laagst maatschappelijke kosten worden gebouwd. De grond op de locatie Medemblikkerweg 2a, de huidige gemeentewerf in Wieringerwerf, is al eigendom van de gemeente. De kantoorruimten, vergaderruimten, spreekkamers en kantine kunnen door alle partijen worden gebruikt. Dit geldt ook voor de technische ruimte, serverruimte en toiletgroepen. Ook de buitenruimte kan dubbel worden gebruikt vanwege verschillende gebruikerstijden.

Intentieovereenkomst

Op basis van een getekende intentieovereenkomst met de politie en Veiligheidsregio hoopt het college de investeringskosten in het najaar van 2016 voor te leggen aan de gemeenteraad.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs