Hollands Kroon voor komst AZC maar waar ……..

HOLLANDS KROON – Met 15 tegen 14 stemmen heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon besloten om bij één van de vier grote kernen van Hollands Kroon een AZC neer te zetten. Waar is nog niet duidelijk.
Bij veel raadsleden uit de coalitie was er tegenstand. Vooral VVD en Senioren Hollands Kroon waren tegen de plannen. In aanloop naar de raadsvergadering waren meerdere informatie-avonden georganiseerd. Volgens de tegenstanders is er geen draagvlak onder de inwoners.
Oppositiepartij PvdA noemde de houding van de tegenstanders van het plan “schandalig”. Volgens de PvdA ontlopen de partijen hun humanitaire taak,meldt onze nieuwspartner NH.
Een ander onderdeel van het plan werd wel weggestemd. Het plan om een AVO, een Aanvullende Opvanglocatie asielzoekers in de Oude Beurs in Middenmeer in te richten, werd verworpen.
Lees ook: De Oude Beurs in het vizier voor opvang vluchtelingen
Er waren vijf insprekers vanuit het dorp naar de vergadering gekomen. Zij maakten zich vooral zorgen over wat er na de asielzoekers in het pand kon komen. De angst bestond dat er arbeidsmigranten in zouden komen. Een andere inwoner maakte zich zorgen over de veiligheid. Toen het plan werd weggestemd klonk er gejuich op de publieke tribune.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs