2°C | Amsterdam

aankomst vluchtelingen

Hollands Kroon voor komst AZC maar waar ……..

HOLLANDS KROON – Met 15 tegen 14 stemmen heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon besloten om bij één van de vier grote kernen van Hollands Kroon een AZC neer te zetten. Waar is nog niet duidelijk.
Bij veel raadsleden uit de coalitie was er tegenstand. Vooral VVD en Senioren Hollands Kroon waren tegen de plannen. In aanloop naar de raadsvergadering waren meerdere informatie-avonden georganiseerd. Volgens de tegenstanders is er geen draagvlak onder de inwoners.
Oppositiepartij PvdA noemde de houding van de tegenstanders van het plan “schandalig”. Volgens de PvdA ontlopen de partijen hun humanitaire taak,meldt onze nieuwspartner NH.
Een ander onderdeel van het plan werd wel weggestemd. Het plan om een AVO, een Aanvullende Opvanglocatie asielzoekers in de Oude Beurs in Middenmeer in te richten, werd verworpen.
Lees ook: De Oude Beurs in het vizier voor opvang vluchtelingen
Er waren vijf insprekers vanuit het dorp naar de vergadering gekomen. Zij maakten zich vooral zorgen over wat er na de asielzoekers in het pand kon komen. De angst bestond dat er arbeidsmigranten in zouden komen. Een andere inwoner maakte zich zorgen over de veiligheid. Toen het plan werd weggestemd klonk er gejuich op de publieke tribune.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.