Humanitas gaat jongeren uit de schulden helpen

De vereniging Humanitas helpt de komende drie jaar jongeren tussen de 16 en 24 jaar die moeite hebben hun financiën op orde te houden en schulden hebben. Bij het project Get a Grip staan 350 speciaal getrainde jonge vrijwilligers 1.100 jongeren met raad en daad bij. Inzet: een toekomst zonder schulden. Via online middelen zoals een chat en game zal het project zelfs meer dan 100.000 jongeren met financiële problemen bereiken. Het project gaat van start dankzij een bijdrage uit de extra trekking van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens het Goed Geld Gala is op 26 januari 2016 bekendgemaakt dat Get a Grip een bijdrage van 1.825.000 euro krijgt.
“Schulden kunnen bij jongeren zelfs leiden tot slechtere resultaten op school. Met dit project voorkomen we dat kleine schulden grote schulden worden.” – projectleider Rebecca Gerritse.
Steeds meer jongeren in Nederland raken financieel in de problemen. In 2014 waren dat er 300.000 wat neerkomt op 1 op de 6 jongeren. Een abonnement op de sportschool, een nieuwe smartphone, een studielening, een ziektekostenverzekering; er valt veel te regelen. Daarnaast is de verleiding om veel geld uit te geven groot, zeker als je mee wilt doen met je leeftijdsgenoten en de nieuwste trends.
Humanitas wil deze jongeren online en offline helpen hun uitgaven in goede banen te leiden én te houden. De jonge vrijwilligers van Get a Grip kunnen zich goed inleven in de leefwereld van de jongere.
Naast de bijdrage uit de extra trekking is tijdens het Goed Geld Gala ook bekendgemaakt dat Humanitas dankzij de deelnemers aan de Postcode Loterij wederom een jaarlijkse bijdrage van 4,5 miljoen euro ontvangt. Dit geld stelt de Humanitas-vrijwilligers in staat nog meer mensen te helpen.
Humanitas
De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Opvoeden, Opgroeien, Detentie, Thuisadministratie en Verlies. Jaarlijks geven 18.000 goed getrainde vrijwilligers zo’n 57.800 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs