2°C | Amsterdam

In 10 jaar tijd twee keer brand bij fokbedrijf De Nijs in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De brand bij fokbedrijf De Nijs in Wieringerwerf vanmorgen was niet de eerste. Tien jaar geleden woedde er ook al een grote brand bij het bedrijf. De schuur aan de Schervenweg waar de brand woedde is volledig verwoest. Dertig kalfjes overleefden de brand niet, evenals drie honden en wat pluimvee. Voor de eigenaar een flinke klap, en niet voor het eerst.

Niet de schuur in

Burgemeester Jaap Nawijn (Hollands Kroon) sprak met de aangeslagen eigenaar. Die laatste was niet in staat zijn dieren te redden. “De eigenaar zei: ik ben tien jaar terug twee keer naar binnen gegaan in mijn huis en kon de weg niet vinden. Die les heb ik geleerd, dat ik dat niet meer doe.” Nawijn vervolgt: “Hoe hard het ook klinkt, want je wil dieren en mensen redden, maar dan leg je zelf het loodje op het moment dat je dat doet.”
Lees ook: Gruwelijk, dertig kalfjes door bij schuurbrand Wieringerwerf

Uitbreiding

Voor de brandweer was het snel duidelijk dat de schuur niet meer te redden was. Daarom richtten brandweerlieden zich op het voorkomen van uitbreiding naar omliggende schuren. Die bleven daardoor gespaard.
De brand is waarschijnlijk ontstaan in een stroomhuisje en overgeslagen naar de schuur.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.