2°C | Amsterdam

In Hollands Kroon worden ‘zelfsturende teams’ zelf verantwoordelijk voor het salarisbudget


HOLLANDS KROON – In Hollands Kroon zijn ruim 30 ‘zelfsturende teams’ werkzaam, deze 30 teams worden in 2021 zelf verantwoordelijk voor de verdeling van hun salarisbudget, vanaf 2019 krijgt elk team al een extra ‘flexibel budget’ bovenop het reguliere salaris, schrijft Binnenlands Bestuur. Hollands Kroon probeert met deze actie de mensen die goed presteren ook meer te laten verdienen.

Heilstaat Hollands Kroon

De fusiegemeente gelooft in grote vrijheid en verantwoordelijkheden voor de medewerkers en streeft naar zo min mogelijk hiërarchie in de organisatie; onder de driekoppige directie is in theorie iedere medewerker gelijk. Zonder ‘gelaagdheid’ ook geen bureaucratie, zo is de gedachte. In de praktijk zijn er natuurlijk wel verschillen in opleiding, capaciteiten en ervaring. En dat mag best tot uitdrukking komen in het salaris, vindt de gemeente. ‘Hollands Kroon moet geen communistische heilstaat worden’, zegt Ronald Smit, verantwoordelijk voor de waardering en beloning van medewerkers.
Binnenlands Bestuur sprak de afgelopen maanden met tientallen (oud-)medewerkers van Hollands Kroon. Zij roemen vrijwel unaniem de grote vrijheid en eigen verantwoordelijkheid die ze bij de gemeente krijgen. Bijna alle huidige medewerkers zeggen nooit meer in een traditionele organisatie of onder een manager te willen werken. Dat vindt voormalig medewerker Erwin Baltus logisch. ‘De afgelopen jaren zijn er bij Hollands Kroon veel mensen vertrokken die de nieuwe werkwijze niet zien zitten. De vacatures zijn opgevuld door mensen die juist graag veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte willen. Voor hen is Hollands Kroon een geweldige plek.’

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.