2°C | Amsterdam

In Hollands Kroon zijn de Zwarte Pieten zwart en blijven zwart

HOLLANDS KROON – Alleen in Heemstede en Amsterdam zijn dit jaar bij de Sinterklaasintocht geen zwarte of bruine pieten te vinden. Alle andere Noord-Hollandse intochten hebben volledig donker geschminkte pieten.
Dat blijkt uit onderzoek van de regionale omroepen in samenwerking met de NOS. In Heemstede en Amsterdam zal de ’traditionele Piet’ dit jaar niet meer te zien zijn. Amsterdam kiest voor roetveegpieten, in Heemstede zullen pieten geschminkt worden in de kleuren van het dorp.  
Hollands Kroon houdt vast aan ‘Zwarte Piet’
Ook in Hollands Kroon zal Sinterklaas gewoon vergezeld worden door Zwarte Piet blijkt uit het onderzoek. Wel was er sprake van dat er Roetpieten gaan meelopen maar of dat doorgaat is tot op heden onduidelijk.  In Den Oever, Kolhorn en Anna Paulowna zal Zwarte Piet dus gewoon een zwarte Zwate Piet zijn.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.