2°C | Amsterdam

Inloopavond renovatiewerkzaamheden Stevinsluizencomplex Den Oever

DEN OEVER – Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 14 juli aanstaande een inloopavond voor belangstellenden over de renovatiewerkzaamheden aan en rond het Stevinsluizencomplex in Den Oever. Dit onderhoud is noodzakelijk om de veiligheid en het functioneren van de spuisluizen en schutsluizen met de bijbehorende bruggen in de snelweg zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. 

  • Datum: donderdag 14 juli 2016
  • Tijd: tussen 19.30 en 21.30 uur
  • Locatie: Van der Valk, Terpstraat 49, Wieringerwerf
  • Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Uitvoering onderhoudswerkzaamheden
De renovatieperiode voor de Stevinsluizen duurt van 5 september tot en met 16 oktober 2016. Het gaat om groot onderhoud waarbij Rijkswaterstaat meerdere zaken tegelijk aanpakt. Naast het vervangen van het besturingssysteem vernieuwen we gedurende 2016 de remming- en geleidewerken.
Stremming voor de scheepvaart
Tijdens de vervanging van het bedieningssysteem van het Lorentzcomplex zijn de bruggen en sluizen buiten gebruik. Dit betekent dat er in deze periode geen scheepvaart mogelijk is op het Stevincomplex. De vervanging van het bedieningssysteem is nodig om deze in de toekomst veilig te kunnen blijven gebruiken en moet minder storingen opleveren. Tijdens de stremming bij het Stevincomplex is het Lorentzcomplex beschikbaar voor scheepvaart. De scheepvaart behoudt dus altijd de mogelijkheid om de Afsluitdijk te passeren.
 Hinder voor het wegverkeer
Tijdens de werkzaamheden aan het sluizencomplex is op de A7 naar verwachting in week 38, 39 en 40 (vrijdag 23 september t/m maandag 3 oktober) sprake van een afzetting. Gedurende deze week wordt het verkeer over 1 brug geleid en is 1 rijstrook in elke richting beschikbaar. Omdat de bruggen niet gedraaid worden voor de scheepvaart, is de overlast voor het wegverkeer naar verwachting minimaal: 5-10 minuten.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.