2°C | Amsterdam

Instagram date loopt uit op date met inbreker

ZIJDEWIND – Op vrijdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van het plegen van een woninginbraak in Zijdewind. Het ging om mannen van 18 uit Bergen en Alkmaar.

Enkele weken geleden werd de bewoner van het pand via Instagram benaderd door een vrouw die een afspraak met hem wilde maken. Hoewel het duidelijk om een nepaccount ging, was de man nieuwsgierig geworden wat er achter zou kunnen zitten.
Op vrijdagmorgen rond 01.00 uur kreeg de man weer een bericht met de aankondiging dat de vrouw naar hem toe wilde komen. Even later gevolgd door een bericht dat zij bij een rotonde in Zijdewind stond en verder de weg niet wist. Het verzoek aan het slachtoffer was of hij haar daar op kon halen. De man stemde toe, maar liep niet naar de rotonde. Hij stelde zich op enige afstand van zijn huis op. En terecht, want vrijwel direct zag hij twee personen in zijn huis. De twee verdachten kwamen na hooguit een paar minuten alweer naar buiten. Toen zij de bewoner zagen, zetten ze het op een lopen. Even verderop stapten zij in een auto en reden met gedoofde lichten weg.
De politie werd gewaarschuwd en dankzij een goed signalement van de inbrekers en de auto, konden beide mannen even later al worden aangehouden. In de auto bleken gestolen spullen van het slachtoffer te liggen.
De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie nam de auto van de verdachten in beslag.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.