2°C | Amsterdam

Inwoner Wieringerwerf mogelijk uitgeleverd aan Amerika wegens belegginsfraude

Wieringerwerf – Vorige week is in Hollands Kroon een man gearresteerd die verdacht wordt van grootscheepse beleggingsfraude in de Verenigde Staten. De VS wacht al jaren op de uitlevering van de man, Peter R. uit Wieringerwerf, die zich steeds tegen zijn uitlevering heeft verzet.
Zijn inmiddels ex-vrouw Heleen P. met wie hij zou hebben samengewerkt, werd in september vorig jaar in de VS veroordeeld tot vijf jaar cel. Zij heeft schuld bekend. Het stel werd in september 2010 opgepakt in Nederland. Heleen P. werd uitgeleverd, Peter R. niet,meldt onze nieuwspartner RTVNH
De Amerikaanse openbaar aanklager in Illinois, Jim Porter, laat aan NH weten dat Peter R. inderdaad nu vastzit in een Nederlandse cel. Wanneer de uitlevering plaats zal vinden is volgens hem niet te zeggen, omdat de man zijn uitlevering nog altijd aanvecht.
Wat Peter R. voor straf tegemoet kan zien in de VS, kan Porter ook nog niet zeggen. “Het zou eenzelfde straf kunnen zijn als zijn ex-vrouw, of meer als we kunnen bewijzen dat hij organisator was van de fraude.”
Volgens het Financieele Dagblad heeft de fraude waarvoor Heleen P. is veroordeeld, een omvang van 3,2 miljoen dollar. Ze zou al sinds 1998 met Peter R. wereldwijd actief zijn geweest. Het stel zou in de VS zo’n 20.000 mensen opgelicht hebben met beleggingsvoorstellen met namen als ‘Dollar Dazzler’ en ‘We Let Your Money Grow’.
https://twitter.com/POL_mjaSmit/status/709822968109637635

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.