Inwoner Wieringerwerf mogelijk uitgeleverd aan Amerika wegens belegginsfraude

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Wieringerwerf – Vorige week is in Hollands Kroon een man gearresteerd die verdacht wordt van grootscheepse beleggingsfraude in de Verenigde Staten. De VS wacht al jaren op de uitlevering van de man, Peter R. uit Wieringerwerf, die zich steeds tegen zijn uitlevering heeft verzet.
Zijn inmiddels ex-vrouw Heleen P. met wie hij zou hebben samengewerkt, werd in september vorig jaar in de VS veroordeeld tot vijf jaar cel. Zij heeft schuld bekend. Het stel werd in september 2010 opgepakt in Nederland. Heleen P. werd uitgeleverd, Peter R. niet,meldt onze nieuwspartner RTVNH
De Amerikaanse openbaar aanklager in Illinois, Jim Porter, laat aan NH weten dat Peter R. inderdaad nu vastzit in een Nederlandse cel. Wanneer de uitlevering plaats zal vinden is volgens hem niet te zeggen, omdat de man zijn uitlevering nog altijd aanvecht.
Wat Peter R. voor straf tegemoet kan zien in de VS, kan Porter ook nog niet zeggen. “Het zou eenzelfde straf kunnen zijn als zijn ex-vrouw, of meer als we kunnen bewijzen dat hij organisator was van de fraude.”
Volgens het Financieele Dagblad heeft de fraude waarvoor Heleen P. is veroordeeld, een omvang van 3,2 miljoen dollar. Ze zou al sinds 1998 met Peter R. wereldwijd actief zijn geweest. Het stel zou in de VS zo’n 20.000 mensen opgelicht hebben met beleggingsvoorstellen met namen als ‘Dollar Dazzler’ en ‘We Let Your Money Grow’.
https://twitter.com/POL_mjaSmit/status/709822968109637635

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category