Inwoner Zijdewind doet lugubere vondst in sloot.

ZIJDEWIND – Herman van der Heide stond toch even raar te kijken, toen hij onlangs iets langs zijn benen voelde strijken terwijl hij in een ringsloot in Zijdewind riet aan het knippen was. Toen hij het ronde voorwerp oppakte, bleek het een schedel te zijn.

“Het lijkt wel rond, groot, ongeveer zoiets, maar het drijft, dacht ik”, vertelt van der Heide aan NH. “Dus ik denk: nou het zal wel een bal van de buren wezen. Dus ik zoek en pak het boven water en krijg nou het lazarus: het is een schedel.”
Van der Heide is niet echt geschrokken, maar vraag zich wel af waar de schedel vandaan komt. “Ik bedoel er zijn hier bommenwerpers neergestort en dat soort zaken. Dus voor hetzelfde geld is het een of andere vliegenier uit de oorlog. De schedel was natuurlijk op zich wel vrij oud.”
Raadsel opgelost
De politie pakt uiteindelijk de zaak op, maar tot een uitgebreid onderzoek komt het niet. De oplossing wordt namelijk aangedragen door een buurman: de schedels blijken afkomstig te zijn van een begraafplaats die in de jaren ’70 werd geruimd.
“De kinderen hadden toen de Koeienkerk destijds geruimd werd, twee schedels daar vandaan gehaald”, aldus van der Heide. “En die waren ze aan het schoonpoetsen en dat soort zaken. Nou daar was pa niet zo van gediend, en die had meteen de kinderen flink bestraft. En gooide die twee schedels het water in.”
Vraagteken
Het hele verhaal roept nog wel een vraagteken op voor van der Heide: “Als dat verhaal nou klopt, dan zou er nog een schedel moeten liggen.”

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs