Inwoners Hollands Kroon zijn flink duurzaam bezig

Hollands Kroon – Duurzaamheid abstract en oninteressant? Integendeel! Dat blijkt wel uit het feit dat de komst van een derde afvalbak de inwoners van Hollands Kroon flink bezighoudt. Op het interactieve platform Argu.co is een levendige discussie ontstaan over de komst van een derde bak voor plastic, waarbij op dit moment een meerderheid voor de komst van zo’n bak is.

79% voor invoering van derde afvalbak

Op dit moment is 79% van de stemmers op Argu voor de komst van een derde afvalbak. Honderden mensen hebben inmiddels hun stem al uitgebracht via dit platform. Goed nieuws, vindt wethouder Theo Groot. ‘’Ik ben blij dat ook een onderwerp als duurzaamheid mensen kan activeren. Ik roep iedereen dan ook op om via Argu te stemmen en met argumenten te komen.’’ Stemmen kan nog tot 4 april. De mening van de inwoners neemt het college mee in de besluitvorming.

100-100-100  

Ook de 100-100-100 actie, waarbij 100 mensen uit de gemeente 100 dagen hun afval 100% scheiden, loopt erg goed. De honderd mensen zijn in Hollands Kroon met gemak gehaald. Wethouder Theo Groot kijkt uit naar de actie. “Ook ik doe mee en het wordt echt een sport om zo min mogelijk restafval over te houden. En ook hier is het mooi om te zien dat er zo veel mensen in actie komen.” Woensdagavond 16 maart geeft Theo Groot in De Ontmoeting in Anna Paulowna het startschot voor de actie 100-100-100.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs