Inwoners Nieuwe Niedorp en Winkel werden vroeg uit bed geblazen

NIEUWE NIEDORP – Een grote stoet kinderen heeft vanmorgen vroeg met een hoop lawaai de langslapers uit bed gehaald. Het is Luilak en dus krijgen slaapkoppen geen kans.
Tess en Kay Schimmel uit Nieuwe Niedorp zijn extra vroeg opgestaan. Hun fiets staat klaar. Aan een touw hangt een oud blik. “We gaan een hoop herrie maken en de mensen wakker maken”, zegt Tess. Ze glundert er van. Zelf is ze al helemaal wakker. Haar broertje moet nog een beetje op stoom komen. Het is ook pas 05.20 uur
In het centrum van Winkel staan nog 90 kinderen klaar. Samen gaan ze in een grote optocht door het dorp om alle luilakken uit hun bed te tetteren. Ze hebben fluitjes, toeters en blikken aan hun fiets gemonteerd. Voorop rijdt een brandweerwagen en een motoragent zorgt voor nog meer herrie met zijn sirene.
‘Kattenkwaad’
De optocht is georganiseerd door de Evenementencommissie Winkel die er nog een extra bedoeling mee heeft. Vroeger was luilak niet alleen maar leuk, vertelt Mart Schilder. “Omdat we de kinderen weten te verzamelen voorkomen we toch een beetje kattenkwaad. Vroeger had je toch wel vandalisme met eieren, boter en bloem dat op de ramen werden gesmeerd. We doen dit nu 15 jaar zo met de optocht het werkt.”
Na 45 minuten herrie maken is de optocht voorbij en het dorp wakker. “Het ging goed”, vertelt Tess. ” Onze buren zeiden dat we niet zoveel herrie moesten maken.”, lacht ze tevreden.”

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs