2°C | Amsterdam

Inwoners Noordkop kunnen gerust zijn, ziekenhuis Den Helder houdt hartafdeling

REGIO – Het leek er even op dat de hartafeling van het ziekenhuis in Den Helder naar Alkmaar verplaatst zou worden maar de cardiologische zorg blijft behouden. Alleen een “klein deel topklinische zorg” zal niet langer aangeboden worden.
De Noordwest Ziekenhuisgroep hoopt met deze keuzes de positie van het ziekenhuis in Den Helder te versterken. De raad van bestuur volgt daarmee de aanbevelingen van de onderzoekscommissie die zich over toekomst van het ziekenhuis boog,meldt NH.
De commissie pleitte onder andere voor het behoud van de cardiologische afdeling. Daarnaast moet de acute zorg versterkt gaan worden. Ook moet het ziekenhuis seniorvriendelijker ingericht gaan worden.
De duidelijkheid over de toekomst maakt de weg vrij voor een huisvestingsplan. Dat maakt het mogelijk om met de gemeente plannen te smeden over openbaar vervoer richting het ziekenhuis.

Rode cijfers

Er moet nog wel geld vrijgemaakt worden om alle plannen te realiseren. De Helderse locatie van de NoordWest Ziekenhuisgroep draaide jarenlang verlies. Het ziekenhuis is momenteel weer uit de rode cijfers maar heeft voor 1 juni aanstaande nog een paar miljoen extra nodig om de aanbevelingen ook daadwerkelijk door te voeren.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.