2°C | Amsterdam

Inwoonster Hollands Kroon stuurt boze brief over zwembaden naar de gemeenteraad


HOLLANDS KROON – Een inwoonster van Hollands Kroon pikt het niet langer dat Hollands Kroon van plan is om vrijwel alle zwembaden in de gemeente te sluiten en heeft een brandbrief aan de gemeenteraad geschreven.
Beste gemeenteraadsleden,
Het is ongelofelijk hoe er wordt omgegaan met de inwoners van de gemeente Hollands Kroon. Ongelofelijk bedoel ik niet op een goede of positieve manier. Zwembaden die worden gesloten. Het ene zwembad draait quitte, het andere verlies. Maar het verliesmakende zwembad wilt men renoveren. Logica is iets bijzonders blijkt het.
Zwembad de Wirg draait geen verlies, maar quitte. Ja, er werken iets oudere mensen dan een jaar of 15, maar wilt de gemeenteraad dan dat er zestienjarige gaan werken die er niks van bakken? Deze mensen leven voor het zwembad, en voor hun vak. Telkens weer als er iemand een zwemdiploma haalt is het weer een groot feest. Hoe ik dit weet? Omdat ik hier zelf vanaf zes maanden ‘gezwommen’ heb, als babyzwemmen mee telt. Elke zondag was ik in De Wirg te vinden met het hele gezin. Hoe mijn ouders dit hebben volgehouden is een tweede, wat ik wel weet is dat de badmeesters en -juffen hier een steentje aan bij hebben gedragen.
Ook hebben zij ervoor gezorgd dat ik en vele andere duizenden bijna alle zwemdiploma’s hebben gehaald die er bestaan, van a,b en c tot survival. En van zwemvaardigheid 1,2 en 3 tot balvaardigheid en duiken. Ook al vond het kind zwemmen vreselijk, toch hebben de badmeesters en -juffen ervoor gezorgd dat zij niet verzopen zijn in de eerst, volgende sloot die zij insprongen. Heeft de gemeenteraad zoveel problemen met kinderen en volwassen die ervan genieten om diploma’s te halen of om te zwemmen? Of heeft de hele raad simpelweg last van waterangst?
Dan wordt het hoog tijd om eens een keer een lesje te nemen in De Wirg, want daarna slagen zelfs jullie allemaal met vlag en wimpel.
Ik vraag mij verschillende dingen af.
Pasgeleden hebben alle werknemers van de zwembaden verplicht een nieuwe telefoon uitgezocht, alle elf. Van gemiddeld 600 euro per stuk. Investeer dit in de baden.
Waar moeten de kinderen voor de zwemles naar toe? Moeten wij ze maar in het kanaal gooien in januari zodat we ze allemaal van de bodem kunnen rapen binnen twee minuten aangezien ze onderkoeld zijn geraakt? Of willen jullie nu dat ze les krijgen in het buitenbad? Wat dus zou betekenen dat zij alleen de warme maanden zwemles kunnen krijgen, en de rest van de tijd moeten zij maar lekker ver weg gaan reizen? En de asielzoekers die net leren zwemmen? Willen jullie hen verplichten om naar een ander zwembad, ver weg, te gaan fietsen?
Zwemles is belangrijk, genieten van het zwemmen ook en voor sporten geldt precies hetzelfde. Dit kan allemaal bij zwembad De Wirg en bij de andere baden die men wilt sluiten. Jullie hebben er vroeger allemaal enorm van genoten, maar willen dit graag van de toekomst afnemen. Waarom?
Het wordt tijd om na te gaan denken wat betreft dit soort belachelijke beslissingen. Er wordt zo achterbaks gedaan. Er is niet duidelijk gecommuniceerd dat er de afgelopen tijd een vergadering zou komen, en hoe dit van invloed is op de beslissing wat betreft het sluiten van de baden. En het voelt alsof men de beslissing al heeft genomen, zonder te luisteren naar de bevolking. Dit terwijl de gemeenteraad hoort te luisteren, serieus te luisteren, naar de bevolking.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.