2°C | Amsterdam

Jan Eichhorn(GroenLinks): ‘Rattenplaag door ZAP, gemeente doet niets’

VAN EWIJCKSLUIS – De uitbreidingsplannen van ZAP in Van Ewijcksluis blijven de gemoederen bezighouden, zo ook die van GroenLinks-raadslid Jan Eichhorn die zich zorgen maakt over de nu al aanwezige overlast van ratten in de omgeving van ZAP.
Jan Eichhorn zegt: ,,Er is bij Royal ZAP overlast van ongedierte: ratten. Omwonenden klagen daar al jaren over, maar er gebeurt niets. Dichtbij het bedrijf wordt er ’s zomers door kinderen gezwommen. Wij hebben zelf eind oktober rond het bedrijf de aanwezigheid van een flink aantal rattenholen geconstateerd. Dit is een ongezonde situatie. Waarom wordt er niets gedaan aan een oplossing voor deze klachten? Maakt dit probleem alleen al niet duidelijk dat dit bedrijf niet midden in een dorpskern gevestigd hoort te zijn?”
Lees ook: Inwoners Van Ewijcksluis hebben pech, uitbreidingsplannen ZAP niet tegen te houden zegt wethouder

Extra fractievergaderingen over ZAP

Afgelopen maandag werd bekend dat aankomende vrijdag minimaal vier raadsfracties zich gezamelijk gaan beraden over het uitbreidingsplan van ZAP wat zeer tegen de wens van de inwoners van Van Ewijcksluis is.  Aankomende 20 december zal de gemeenteraad een beslissing moeten nemen over de uitbreidingsplannen van ZAP om 2 opslagloodsen te kunnen bouwen.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.