Jeroen Zijlstra in het cultuurkerkje Oudesluis

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Oudesluis – Jeroen Zijlstra met een minder bekend verleden als Noordzeevisser, maar ondertussen nationaal bekende musicus treed op in een soloprogramma. Hij doet dat o.a. in de Kleine Komedie in Amsterdam. Maar het klinkt nog veel beter in het cultuurkerkje van de voormalige walvisvaarders haven Oudesluis! Rokende rock, dampende jazz, ruwe blues. Zijlstra heeft het allemaal aan boord. Vanaf het moment dat hij het anker licht, gaat het volle kracht vooruit.
Gebed zonder band is een programma waarvoor Zijlstra liederen schreef die dicht bij hem zelf blijven. Als musicus, oud- Noordzeevisser, blijft Zijlstra scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan. 
De op Oosterland geboren Wieringer is alleskunner: zanger, tekstschrijver, componist en trompettist. Als trompettist maakte Zijlstra deel uit van de succesvolle formatie 5 Slag 1 Wijd van Vera Vingerhoeds. Als tekstschrijver schreef hij liederen voor onder anderen Mylène d’Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. Hij is ook bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarmee hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won.
Tip van sluier: Zijlstra speelt Gebed zonder Band
Wat? Zonder band? Wie denkt Zijlstra wel niet dat-ie is? Nou gewoon: een begenadigd musicus. Een uitstekend tekstdichter. Losjes getuigt hij van dingen die komen. Van vrienden die gaan. Van liedjes die in stilte ontstaan. Zijlstra koerst op zijn innerlijk kompas. Zoals hij altijd heeft gedaan. Op die manier viste hij zijn prijzen binnen. Zo legde hij aan bij de vaderlandse podia. Zo verlokte hij de Volkskrant tot: ‘De teksten zijn tijdloos, de muziek is ingenieus.’
Waar: Cultuurkerkje Oudesluis. Noorderweg 15, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 26 maart 2016
Hoe laat: Aanvang 20:30 uur, zaal open 20:00 uur
Entree: € 15,-
Kaartverkoop: Bij ingang, maar reserveer voor meer zekerheid en klik op deze link

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category