2°C | Amsterdam

Jeugdzorgorganisaties slaan handen ineen in Partners voor Jeugd


HOLLANDS KROON – Vanaf 1 juli gaan de William Schrikker Groep en de Jeugd en Gezinsbeschermers een samenwerking aan onder de naam Partners voor Jeugd. Op die manier willen beide organisaties beter kunnen inspelen op de situatie die is ontstaan sinds de transitie van de jeugdzorg in 2015. De samenwerking moet meer mogelijkheden bieden om een flexibele partner te zijn voor gemeenten. De organisaties bundelen hun krachten om te werken aan een toekomstbestendig jeugdzorgstelsel waarin elk kind veilig op kan groeien en zich kansrijk kan ontwikkelen.
De expertise van Partners voor Jeugd ligt op gebied jeugdbescherming, jeugdreclassering, pleegzorg en gezinshuizen voor kwetsbare kinderen én ouders. Zowel voor kinderen en ouders zonder als met een beperking. Door de samenwerking biedt zij gemeenten in al haar regio’s één integraal en breed pakket aan producten en diensten. Het gaat hier zowel om specialistische zorg voor ouders en kinderen met een beperking als ondersteuning voor gezinnen waarin verslaving, psychiatrische problematiek en complexe scheidingssituaties spelen. Hierdoor kan het zorgaanbod nog beter worden aangepast aan de vraag van die gezinnen. Nu en in de toekomst.

Ruimte voor innovatie

Het partnerschap houdt onder andere in dat de organisaties hun krachten bundelen op gebied van bedrijfs- en bestuursmatige ondersteuning. Op die manier ontstaat er meer ruimte voor innovatie die nodig is voor een toekomstbestendig jeugdstelsel. Bestuurder Partners voor Jeugd, Erik Heijdelberg: “Die ruimte is als individuele organisatie lastiger vrij te maken, maar samen kan het wel. Wij herkennen elkaars krachten en de manier waarop die elkaar kunnen versterken in dit proces. Zo kunnen we samen met gemeenten en andere partners goed in blijven spelen op de ontwikkelingen in de samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en armoedebestrijding. We zijn dan ook bijzonder trots op dit partnerschap en hopen dat er in de toekomst meer jeugdzorgorganisaties bij ons aansluiten.”

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.