2°C | Amsterdam

Journalisten NHD woedend op eigen hoofdredacteur wegens ontslagen.


MEDEMBLIK – Kwam op oudjaarsdag het bericht dat er met een botte bijl gehakt gaat worden op de diverse regionale redacties van het HMC (Holland Media Combinatie), nu blijkt dat Arjan Paans, hoofdredacteur van HMC zwaar onder vuur ligt bij de redacties van de regionale kranten. Hem wordt verweten dat hij achter de aangekondigde ontslagen staat van 45 fulltime banen en dat hij niemand betrekt bij deze plannen.
In een brandbrief aan Paans staat te lezen: “Jij bént onze hoofdredacteur en we hebben met verbijstering kennisgenomen van het redactionele/journalistieke plan ‘Onder één dak’, dat jij en Paul Jansen (hoofdredacteur De Telegraaf, red.) hebben geschreven. Dat plan en de daaraan gekoppelde fte-reductie zijn voor ons, chefs en leidinggevenden van alle deelredacties van de dagbladen van HMC, onacceptabel.” 
Grote bron van ergenis is dat het lijkt of Paans volledige medewerking geeft aan de banenreductie en het maken van 1 centrale redactie. “Je legt je kennelijk neer bij de door de directie aangekondigde fte-reductie, want je schrijft: ‘Een reductie van een dergelijke omvang zal betekenen dat wij het komende jaar afscheid moeten nemen van talloze collega’s die met hart en ziel aan onze kranten verbonden zijn,” schrijven de redactiechefs.
Paans zelf zegt in een reactie tegen Villamedia dat hij de chefs al in september bij de plannen heeft betrokken voor de nieuwe krant en dat tijdens een bijeenkomst in Wijk aan Zee hij in grote lijnen zijn plannen heeft onthuld. “De afgelopen maanden heb ik daarover met diverse chefs en de redactieraad gesproken. Het worden andere kranten dan die we nu maken, laat dat duidelijk zijn. We zullen meer kopij afnemen van De Telegraaf, maar we blijven wel onze eigen kranten maken. Ik verzet me tegen de indruk die wordt gewekt dat De Telegraaf ons opslokt. Of dat we een inlegvel worden van De Telegraaf. Geen sprake van,” zegt Paans tegen Villamedia.
Ondertussen zitten de verslaggevers en redactieleden van o.al het NHD nog steeds in onzekerheid over de toekomst van hun baan bij het NHD. Terwijl juist het NHD 1 van de winstgevende dagbladen binnen het TMG(Telegraaf Media Concern) is, en moet opdraaien voor de verliezen van de overige bedrijven binnen TMG, zoals de Telegraaf zelf.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.