Jubilerende leden toneelvereniging D.E.V ’77 Wieringerwaard in het zonnetje gezet

Wieringerwaard – Toneelvereniging D.E.V. ’77 was vorig weekend te zien in Wieringerwaard met het blijspel ‘MalleJan is weerom’. Na de voorstelling nam de vereniging de tijd om stil te staan bij haar jubilarissen.
Vrijdag werd Jannie Jager verrast en in het zonnetje gezet. Zij speelt alweer vijftig jaar toneel. Jannie begon op achttienjarige leeftijd met toneelspelen in haar geboorteplaats Maarssen. Na haar verhuizing naar Den Helder ging zij toneelspelen bij WSOV (de Willemsoord vereniging), TOVO (toneel voor ouderen) en toneelvereniging Nieuw Den Helder. In 2005 belde regisseur Mart Coers Jannie op omdat er bij D.E.V. ’77 een rol uitviel. Zo speelde Jannie in 2006 bij de vereniging uit Wieringwaard de vloekende non in ‘Nonnen en mirakels’. En tot groot genoegen is zij bij D.E.V. ’77 gebleven. Vrijdag kreeg zij uit handen van de voorzitter bloemen en de oorkonde van de IBVA en een insigne met twee saffiertjes voor 50 jaar toneelspelen.
Zaterdag was het weer feest en werd na de voorstelling de regisseur naar voren geroepen. Hij werd geëerd voor veertig jaar betrokkenheid bij toneel. In 1976 begon Mart met toneelspelen in Den Helder. Na jaren toneel maakte Mart de overstap naar het regisseren. Hiervoor heeft hij veel van Noord-Holland gezien. Mart heeft onder andere geregisseerd in Alkmaar, bij toneelvereniging Nieuw Den Helder, toneelvereniging EMM in ’t Zand en de toneelvereniging in Schagerbrug, het OTV; de officieren toneelvereniging in Den Helder. En op dit moment regisseert hij bij KNA Kunst na Arbeid Nieuwe Niedorp en D.E.V.’ 77 in Wieringerwaard. D.E.V. ’77 is ondertussen al twintig jaar zijn thuishaven. Daar zijn alle leden ontzettend blij mee.
Mart is dan ook niet alleen regisseur. Hij is ontzettend betrokken bij de vereniging. Hij heeft jaren het licht verzorgd in het Wieringerwaardse theater en deed het decorontwerp. Ook Mart ontving namens de vereniging uit handen van de voorzitter bloemen, een oorkonde van de IBVA en een insigne met een robijntje voor veertig jaar toneel.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs