2°C | Amsterdam

Jubilerende leden toneelvereniging D.E.V ’77 Wieringerwaard in het zonnetje gezet

Wieringerwaard – Toneelvereniging D.E.V. ’77 was vorig weekend te zien in Wieringerwaard met het blijspel ‘MalleJan is weerom’. Na de voorstelling nam de vereniging de tijd om stil te staan bij haar jubilarissen.
Vrijdag werd Jannie Jager verrast en in het zonnetje gezet. Zij speelt alweer vijftig jaar toneel. Jannie begon op achttienjarige leeftijd met toneelspelen in haar geboorteplaats Maarssen. Na haar verhuizing naar Den Helder ging zij toneelspelen bij WSOV (de Willemsoord vereniging), TOVO (toneel voor ouderen) en toneelvereniging Nieuw Den Helder. In 2005 belde regisseur Mart Coers Jannie op omdat er bij D.E.V. ’77 een rol uitviel. Zo speelde Jannie in 2006 bij de vereniging uit Wieringwaard de vloekende non in ‘Nonnen en mirakels’. En tot groot genoegen is zij bij D.E.V. ’77 gebleven. Vrijdag kreeg zij uit handen van de voorzitter bloemen en de oorkonde van de IBVA en een insigne met twee saffiertjes voor 50 jaar toneelspelen.
Zaterdag was het weer feest en werd na de voorstelling de regisseur naar voren geroepen. Hij werd geëerd voor veertig jaar betrokkenheid bij toneel. In 1976 begon Mart met toneelspelen in Den Helder. Na jaren toneel maakte Mart de overstap naar het regisseren. Hiervoor heeft hij veel van Noord-Holland gezien. Mart heeft onder andere geregisseerd in Alkmaar, bij toneelvereniging Nieuw Den Helder, toneelvereniging EMM in ’t Zand en de toneelvereniging in Schagerbrug, het OTV; de officieren toneelvereniging in Den Helder. En op dit moment regisseert hij bij KNA Kunst na Arbeid Nieuwe Niedorp en D.E.V.’ 77 in Wieringerwaard. D.E.V. ’77 is ondertussen al twintig jaar zijn thuishaven. Daar zijn alle leden ontzettend blij mee.
Mart is dan ook niet alleen regisseur. Hij is ontzettend betrokken bij de vereniging. Hij heeft jaren het licht verzorgd in het Wieringerwaardse theater en deed het decorontwerp. Ook Mart ontving namens de vereniging uit handen van de voorzitter bloemen, een oorkonde van de IBVA en een insigne met een robijntje voor veertig jaar toneel.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.