JuRo Unirek/VZV door naar halve finale Kampioenspoule!

’t VELD – JuRo Unirek/VZV heeft zaterdagavond met de hakken over de sloot de halve finale bereikt. Geonius/VL won de aantrekkelijk en vooral spannende wedstrijd uiteindelijk met 26-27 nadat VZV de eerste confrontatie in Geleen met 19-23 in hun voordeel had beslist.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en ging de strijd steeds gelijk op. Nadat Lotte Prak in de eerste aanval van de thuisploeg de lat had geraakt nam V&L een snelle 0-2 voorsprong waarna Florance Kos de stand op 1-2 bracht.

Na de 1-3 kwam het team van Rolf Schulte beter in de wedstrijd, Lisanne Kolken scoorde uit een snelle break 2-3 waarna ze later met een enkel blessure niet meer in actie kon komen. VZV kwam door Jane Kramer en Lotte Prak (2x) toch op een 5-4 voorsprong . Na 15 min. in de eerste helft was de stand weer gelijk 7-7 en was er van enig kracht verschil geen sprake al was dat ook vooral aan het weer uitstekende optreden van goalie Amber Zomerdijk te danken..

Met nog 5 min. te gaan had VZV door doelpunten Florance Kos, Kim Jimmink, Lisa Vlug en Esma Staal een 14-12 voorsprong in handen maar werd bij het rustsignaal omgezet in een voorsprong voor de ploeg uit Geleen.

Ruststand 14-15.

De tweede helft was identiek aan de eerste en bleef het treffen ongemeen spannend met een V&L dat zich nog lang niet kansloos achtte. Het team van trainer/coach Richard Crufs bleef er in geloven en verhoogde de druk zodat VZV zelfs op een 20-23 achterstand kwam en er alsnog een uitschakeling dreigde.

Een time out door Rolf Schulte leek het tij alsnog te keren, Aniek Janssen , Djazzmin Trabelsi en Esma Staal zette de thuisploeg na nog een pegel van Jane Kramer op de lat weer op gelijke hoogte 24-24. V&L zette alles op alles in de laatste fase, Lotte Prak kreeg mandekking en VZV wankelde bij 24-26, maar in de bloedstollende laatst paar minuten scoorde Esma Staal 25-26.

De trefzekere Florance Kos nam de laatste treffer van deze handbalkraker voor haar rekening en werd topscorer van dit enerverende spannende vermakelijke treffen.

Einstand 26-27.

Doelpunten: Florance Kos 6, Lotte Prak 5, Esma Staal 5, Djazzmin Trabelsi 3, Kim Jimmink 2, Jane Kramer 2, Aniek Janssen 1, Lisa Vlug 1, Lisanne Kolken 1.

Ondanks het verlies gaat JuRo Unirek/VZV nu twee halve finale wedstrijden spelen tegen VOC. De eerste wedstrijd is op zaterdag 6 april thuis in Sporthal ’t Zijveld om 20.45 uur. De return wordt zaterdag 13 april in Amsterdam tegen VOC gespeeld, en waar ook voor de supporters voor GRATIS vervoer door Taxi Van Diepen wordt gezorgd.