JuRo Unirek/VZV duidelijk de sterkste in derby tegen streekgenoot SEW.

’t VELD – JuRo Unirek/VZV heeft ook in de tweede confrontatie tegen streekgenoot Westfriesland/SEW zich duidelijk de betere getoond. Vanaf het beginsignaal van de prima consequent fluitende scheidsrechters van Tricht & Dzemidzic heeft de thuisploeg deze derby gedicteerd.

Djazzmin Trabelsi  scoorde al binnen de minuut uit een break out na een prima redding van goalie Amber Zomerdijk. Door Jane Kramer en weer Djazzmin Trabelsi was de stand in de 3e minuut al 3-0 waarna Lisanne Kolken een bliksemsnelle break afrondde alvorens SEW tegen scoorde 4-1.

SEW kon verder weinig uitrichten tegen het super gemotiveerd team van coach Rolf Schulte dat met razendsnelle aanvallen de voorsprong gestaag opvoerde. Met een uitgekiend lobje uit een snelle break zette Djazzmin Trabelsi de thuisploeg na 10 min. op een comfortabele 7-1 voorsprong.

VZV had zich niet van de wijs laten brengen door de aankondiging van het mysterie rond een nieuwe aanwinst van SEW en ging onverdroten door al wisten de gasten het net achter de weer uitblinkende Amber Zomerdijk ook beter te vinden.

Op formidabele reddingen volgde telkens een snelle break, waardoor VZV na ruim 20 min. op een 14-6 stond en hun voorsprong door o.a. doelpunten van Florance Kos, Kim Jimmink, lisanne Kolken en een spectaculair doelpunt van Albertine Abube voor het rustsignaal nog verder uitbreiden.

Ruststand 19-9.

Na rust bleef de thuisploeg de wedstrijd domineren en kwamen de massaal opgekomen toeschouwers in de volle Sporthal ‘t Zijveld volkomen aan hun trekken. Halverwege de tweede helft bij de stand 25-13 werd een strafworp van Lisanne Kolken op voortreffelijke wijze gestopt door SEW keepster Myrthe Mak maar uit de volgende razendsnelle break over de hele wist Kolken de keepster wel het nakijken te geven 26-13.

Ook het laatste gedeelte van deze bijzonder aantrekkelijke wedstrijd werd de voorsprong door Esma Staal 4x, Kim Jimmink en een onhoudbare pegel van Albertine Abube uit de hoek verder uitgebreid naar 33-17.

Djazzmin Trabelsi nam tenslotte de laatste bijzonder fraaie treffer nog voor haar rekening waardoor ze samen met Lisanne Kolken topscorer met 8 doelpunten werd .

Eindstand 34-17.

Doelpunten: Djazzmin Trabelsi 8, Lisanne Kolken 8, Maud Kruijer, Florance Kos en Esma Staal 4, Kim Jimmink 3, Albertine Abube 2 en Jane Kramer 1.

Zaterdag 16 febr. de laatste thuiswedstrijd van de regulaire competitie nr.4 JuRo Unirek/VZV Ds.1 tegen nr.3 Cabooter Group/Handbal Venlo Ds.1.  Aanvang 20.45 uur in Sporthal ’t Zijveld.