2°C | Amsterdam

Uitblinksters Lisanne Kolken (links) Topscore met 11 treffers en VZV-keepster Amber Zomerdijk,- (rechts) Kim Jimmink. (Foto: Edwin Luppens)

JuRo Unirek/VZV wint van Westfriesland/SEW in spannende wedstrijd

WOGNUM – JuRo Unirek/VZV heeft de streekderby tegen Westfriesland/SEW in hun voordeel weten te beslissen. De vele supporters in de Sporthal de Bloesem kwamen volledig aan hun trekken en zagen SEW in de eerste helft overtuigend de wedstrijd in handen nemen en stond na 14 min. op een 6-3 voorsprong.

Alleen Lisanne Kolken wist middels 3 strafworpen voor VZV het doel te vinden voordat Aniek Janssen het eerste velddoelpunt noteerde na een prima stop van Amber Zomerdijk. Maud Kruijer scoorde halverwege de eerste helft de aansluitingstreffer 6-5 maar de thuisploeg scoorde ook meteen waarop coach Rolf Schulte een time out nam.

Deze ingreep leverde echter bitter weinig op, wel kreeg SEW coach Ronald van der Kamp van de prima fluitende scheidsrechters Scherhage & Scherhage een gele kaart voor commentaar op een tegentreffer. SEW bleef echter scoren waar de VZV dames hun kansen bleven missen waardoor SEW na 25 min. zelfs op een riante 13-6 voorsprong kwam te staan.

VZV wist de achterstand voor het rustsignaal echter nog dragelijker aanzien te geven door een treffer van Aniek Janssen en twee benutte strafworpen en een break van de snelle Lisanne Kolken.

Ruststand 13-10.

VZV kwam na rust beter uit de startblokken en maakte de achterstand uit het eerst bedrijf nagenoeg ongedaan 13-12 en haalden beide teams alles uit de kast om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Dit leverde veel tijdstraffen en strafworpen op maar de thuisploeg hield lange tijd een kleine voorsprong in handen.

Jane Kramer scoorde 15-14 maar Sarah Dekker lag iedereen van VZV in de luren en ronde schitterend af 16-14 waarna Maud Kruijer 16-15 scoorde maar ook tegen een tijdstraf opliep. Amber Zomerdijk begon ook steeds beter te keepen wat ook weer snelle breaks opleverde.

Lisanne Kolken die deze wedstrijd 11 treffers produceerde scoorde 3 maal  op rij en zette VZV op een 16-18 voorsprong, deze voorsprong zou JuRo Unirek/VZV niet meer uit handen geven. Al werden de laatste minuten nog wel enorm spannend, Nada Blokker 2x, Kim Jimmink, Lisanne Kolken enkele geweldige reddingen van Amber en het laatste doelpunt van Djazzmin Trabelsi zorgde in de slotfase voor de zwaarbevochte overwinning.

Eindstand 21-23. 

Doelpunten : Lisanne Kolken 11, Aniek Janssen 3, Nada Blokker 3, Maud Kruijer 2, Jane Kramer 2,Kim Jimmink 1, Djazzmin Trabelsi 1.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.