Kabinet verlengt maatregelen t/m dinsdag 28 april

HOLLANDS KROON – Het kabinet verlengt alle genomen maatregelen t/m 28 april, dit op aanraden van de experts van het managementsteam. Alle locaties die t/m 6 april zijn gesloten blijven nu tot 28 april gesloten. Scholen blijven ook gewoon gesloten, aansluitend daarna volgt de meivakantie. 

Ook alle evenementen waar vergunningen voor nodig zijn blijven tot 1 juni verboden. Premier Rutte roept nogmaals op om de 1.5 meter afstand te houden, om zoveel mogelijk binnen te blijven, wordt er iemand verkouden binnen een gezin, dan blijft het hele gezin binnen, mits iemand van dat gezin in een vitaal beroept werkt en niet verkouden is.

Premier Rutte zegt in duidelijke bewoording geen plannen te maken voor de meivakantie, omdat nog steeds niets zeker is. De premier zegt verder dat hij groot respect heeft voor iedereen die zich zo goed aan de regels houden, voor de ouders die de kinderen thuis laten leren, voor de mensen die de 1.5 meter in acht nemen, voor de ondernemers die zo hard bezig zijn om het bedrijf te redden en hun personeel te behouden. Maar ook de mensen in de zorgsectoren, de artsen, de verpleegkundigen.

Premier Rutte roept ook op om eens verder te kijken, mensen die niet naar buiten te kunnen of je daar boodschappen voor kan doen.

Het kabinet heeft met de zorgcentra afgesproken speciale afdelingen te openen voor mensen met corona die daar verpleegd gaan worden. Ook gaat het kabinet vanaf maandag ook de zorgmedewerkers buiten de ziekenhuizen en zorgcentra’s controleren op het coronavirus, binnenkort zijn er genoeg testen om dit te doen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs