2°C | Amsterdam

Kerkgangers Wieringermeer naar elkaars kerken.


WIERINGERWERF – In de maand januari wordt wederom de “Week van Gebed voor de Eenheid” gehouden. Het Christendom is sinds de Reformatie, nu 500 jaar geleden, verdeeld geraakt. Door het houden van een zelfde, oecumenische viering in de nog altijd verdeelde kerken wil men een gebaar van “Verzoening” tonen om Christenen bijeen te brengen. Het initiatief wordt wereldwijd gedragen en dit jaar hebben Duitse kerken de orde van dienst voorbereid.
De Raad van Kerken, ook actief in de Wieringermeer, heeft met de handreiking vanuit Duitsland voor zondag 15 januari vieringen samengesteld die door een ieder, ongeacht de kerk waar men gewend is naar toe te gaan, bezocht kunnen worden. Met zang, gebed, gesproken woord maar ook met symboliek zal de nadruk gelegd worden op Christus en zijn verzoenend handelen. Voor een samenkomst in elkaars kerkgebouw wordt er deze zondag per dorp in één kerk een oecumenische dienst gehouden.
In de Ontmoetingskerk te MIddenmeer gaat Pastor Tilma voor, in de PKN kerk te Slootdorp is dat dominee Zondag en in de R.K. kerk Christus Koning te Wieringerwerf de heer W. van Rumpt. De collecte die gewoonlijk gehouden wordt voor de plaatselijke kerk heeft tijdens deze bijeenkomsten een speciale bestemming. Team “Touw 2 Punt 0“ zal zich presenteren voor Stichting Alpe d’HuZes. Daarover zullen enthousiaste deelnemers in Middenmeer, in Slootdorp en een verrassend muzikaal duo in Wieringerwerf meer laten horen.
Alle diensten beginnen zondag 15 januari om 10.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken en gezellig na te praten met elkaar.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.