Kinderen met beperking grootste slachtoffers van chaos leerlingenvervoer

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

NIEUWE NIEDORP – Het zit hoog bij Marcolien Barten uit Nieuwe Niedorp. Haar beide dochters met autisme worden nu elke dag door dezelfde chauffeur in een taxibusje naar school gebracht. Barten is bang dat er na de zomer steeds een andere chauffeur op de stoep zal staan.
Aan de keukentafel legt Marcolien Barten uit waarom het zo belangrijk is dat de kinderen steeds met dezelfde persoon op pad gaan: “De kinderen zijn gebaat bij rust en regelmaat. Als er steeds gewisseld wordt leidt dat tot frustratie bij hen,” vertelt Marcolien Bartens tegen NH verslaggever Matthijs Gemmink
Faillissement
Door het faillissement van taxi-bedrijf Klomp lijkt de toekomst onzeker voor de kinderen en ouders die gebruik maken van het leerlingenvervoer in de Noordkop. Het werk is tijdelijk overgenomen door een ander bedrijf en na de zomer moet er een definitieve oplossing komen. De oude, vertrouwde chauffeurs weten niet of ze bij dat nieuwe bedrijf aan het werk kunnen blijven. Zij vrezen dat ze na de zomer op straat staan.
Lees ook ons dossier: Leerlingenvervoer
Buschauffeur Ellen komt vanmorgen dochter Donna ophalen. Volgens haar is een bekend gezicht onmisbaar voor de kinderen: “Wij zijn hun moeder, hun oma, hun psycholoog, hun luisterend oor, hun troost, hun alles. Je merkt gewoon dat bij vervanging de kinderen van de rel raken. Vorige week had ik nog twee kinderen die niet mee wilden omdat hun vaste chauffeur er niet was.”
Staking
De chauffeurs leggen morgen mogelijk het werk neer. Dat betekent dat de kinderen van Marcolien niet naar school kunnen:”Maar ik geef ze wel gelijk!” De problemen duren nu al te lang en ze wil niet dat haar kinderen en de chauffeurs nog de hele zomervakantie in onzekerheid zitten. Ze wil maar één ding: “Rust! Rust voor de chauffeurs, die verdienen het, rust voor de ouders maar vooral rust voor de kinderen.”
Dinsdagmiddag was er in Schagen nog een overleg op initiatief van de gemeente met FNV en tijdelijke vervoerder Willemse De Koning. Het bedrijf was bereid op drie van de vier eisen in te gaan, maar de FNV laat de staking morgen toch doorgaan. De gemeentes Schagen, Den Helder en Hollands Kroon spannen een kort geding aan om te voorkomen dat de staking langer dan een dag gaat duren.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category