Kitesurfer met ernstig hoofdletsel met traumaheli naar ziekenhuis gebracht

WESTERLAND – Een kitesurfer is vanmiddag op het strand in Westerland zwaargewond geraakt nadat hij tijdens het kiten op zijn hoofd is gevallen. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Omstanders grepen in toen ze zagen dat de kitesurfer in de problemen zat. De surfer klapte tijdens het kiten meerdere malen tegen de grond, waarna de omstanders hem losmaakten van zijn kite.

Eerste hulp door omstanders

Tijdens het ongeval waren toevallig twee passanten met een medische achtergrond in de buurt. Zij verleenden eerste hulp voordat de ambulance ter plaatse was. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gevlogen in de traumahelikopter.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs