2°C | Amsterdam

Kleine Sluis A1 start competitie met mooie zege bij Vrone

ANNA PAULOWNA – Zo, de kop is eraf. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen hebben de meiden in de benen. En die zijn zwaar volgens mij, als ik zo de gezichten zag en de geluiden hoorde na de wedstrijd. Met de afberichten van Juul en Amber vertrokken we om twee uur richting Sint Pancras. In het team van Vrone wat oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. Ondanks de twee afzeggingen toch twee wissels op de bank. Vandaag hadden we een gastspeelster, die hoewel zij het erg eng vond, haar mannetje stond en haar beste beentje voorzette. Haar naam: Bente Dekker, speelster van de C1. Min of meer overgehaald om ons te helpen snel voor de wedstrijd nog wat spullen van thuis gehaald, Bente petje af.
Voortvarende start
De meiden van Kleine Sluis begonnen de wedstrijd zeer voortvarend. Binnen 13 seconden stond de 0-1 op het bord. De welbekende combinatie van Marit – Roos wierp onmiddellijk zijn vruchten af. De meiden bleven op tempo rondspelen en dat resulteerde al snel in een mooie voorsprong. Vanaf de 1-4 gingen de scores over en weer. Kleine Sluis liet wat steken vallen op de cirkel, waardoor Vrone in de achtervolging kon gaan en zelfs kon terugkomen tot 6-7. Gelukkig kwamen onze meiden op tijd tot de ontdekking dat er even beter opgelet moest worden en werd er een tandje bijgezet. Ondanks het warme weer, we hadden een lekker zonnetje, en het feit dat we nu 30 minuten moesten spelen, wisten ze weer een voorsprong van 4 punten te pakken.
Uitlopen
De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, met dien verstande dat we Vrone niet meer dichterbij lieten komen, maar zelfs verder uit konden lopen. Bente, die in eerste instantie alleen als extra wissel zou fungeren, heeft aardig wat spelminuten mee kunnen pakken. Niet alleen omdat Naomi het even niet lekker had, maar ook omdat de conditie die tweede helft ook wat mee ging spelen en er dus sneller om een wissel gevraagd werd. Zo werd er minder snel teruggelopen, terwijl Vrone juist heel snel naar voren ging. En ja, je kunt je niet in tweeën delen hé Roos, dus dan moet je een keuze maken wie je gaat verdedigen.
Cirkel aanspelen
Natanja stond weer als een echte Tess Wester in het doel en hield er weer een flinke zooi ballen uit. Toppie hoor. Maar echt spannend werd het die tweede helft niet meer. Wel zagen we nog een paar prachtige aanspeelballen op cirkelloopster Noah; dat zag er professioneel uit Joy! De scheidsrechter had de wedstrijd prima onder controle en had een goede progressieve lijn in de bestraffingen. Prima gefloten wedstrijd met een uitslag van 14-21. Al met al en leuke partij om te kijken en een prima temperatuurtje voor ons meegereisde publiek. Allemaal weer bedankt voor jullie inzet, met name Bente bedankt natuurlijk en het publiek voor de aanmoedigingen langs de kant.
Overige uitslagen in onze poule: Victoria O. – SSV 8-19 en Tonegido – Hugo Girls 9-26.
Tekst aangeleverd.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.