Kleine Sluis JO15-1 start met forse zege op Hollandia T.

ANNA PAULOWNA – Wat een prachtig weer op deze zaterdag de 23ste september. Onder een strakblauwe hemel begint het volledige team aan de warming up. Al snel worden de waterzak en de bidons een prooi voor 14 dorstige kelen. Om halftwee is het dan zover. Na twee gespeelde en één afgelaste bekerwedstrijd begint vandaag de competitie 2017-2018. Tegenstander is het vooral in uitwedstrijden altijd lastige Hollandia T.
Tekst aangeleverd
De eerste minuten verlopen nog niet naar wens. De spirit lijkt er nog niet helemaal in te zitten en de passing is nog verre van feilloos. Na een minuut of zes, zeven beginnen de bezoekers uit Anna Paulowna langzaam aan de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg probeert het veel via de vleugels, maar de beide back van Kleine Sluis, Jip en Thijs geven geen krimp en komen keer op keer winnend uit hun duels.
Halverwege de eerste helft besluit laatste man Joey op te stomen. Met ferme passen en grote snelheid passeert hij een aantal tegenstanders en opent op de linkervleugel op Mees. Mees trekt de bal terug vanaf de achterlijn naar de doorgelopen Joey en zijn schot wordt ternauwernood door de doelman met zijn benen gekeerd, maar de attent reagerende Tim schiet de bal alsnog binnen. Na de 0-1 voorsprong blijft Kleine Sluis veruit de betere ploeg, maar toch duurt het tot vlak voor de rust voor de stand wordt opgevoerd naar 0-2. Na een voorzet van Tim schiet Mees op doel en de bal lijkt niet onhoudbaar. De keeper van Hollandia T gaat echter te vroeg naar de grond en de bal stuitert over zijn graaiende handen in het doel. Met een mooie 0-2 ruststand gaat het richting limonade en koffie.
Ook na de rust is voor alsnog Kleine Sluis de betere ploeg. In de 6de minuut van de tweede helft mag Joey een vrije trap nemen vlak voor zijn eigen strafschopgebied. Hij raakt de bal formidabel en de bal komt pas na de Hollandia T verdediging naar beneden. Senna reageert attent en laat op snelheid de gehele verdediging zijn hielen zien en rondt kolbloedig af. Met de 0-3 stand lijkt de wedstrijd beslist.
Het grote gevaar bij zo’n grote voorsprong is dat de concentratie wat terugloopt en ook Kleine Sluis bezondig zich hieraan en met nog een kleine 20 minuten op de klok komt Hollandia T geheel onverwachts aan een tegendoelpunt. Binnen enkele minuten brengen de bezoekers de marge weer op drie, omdat Jaydion met een slimme steekpass Senna alleen voor de keeper zet en Senna de bal onhoudbaar in de touwen jaagt. Bij het tweede doelpunt van de thuisploeg wordt in de omschakeling de bal verspeeld en omdat het centrale verdedigingsblok ook positie is kan de spits van Hollandia T alleen op doelman Danny aflopen en ondanks dat de Kleine Sluis doelman zijn doel nog verkleind is hij kansloos op het schot in de verste hoek.
Een slotoffensief van de thuisploeg zit er echter niet meer in en zeker niet nadat Tim, na het onderscheppen van een verkeerde terugspeelbal de 2-5 aangetekend. Al met al een dik verdiende overwinning, die best nog wel wat hoger uit had kunnen vallen. Zowel coaches als spelers kunnen terugkijken op een prima eerste competitiewedstrijd. Volgende week komt Texel naar Anna Paulowna en gezien de uitslagen van deze zaterdag lijkt dat een zware strijd te gaan worden.