Koningsdagweerbericht hollands Kroon – eerst nog buien later opklaringen en zon

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Tijdens Koningsdag nog steeds buien met onweer en hagel. Af en toe is er ook zonneschijn en later op de middag neemt de buiigheid geleidelijk af. Ook de wind wordt minder sterk. De temperatuur komt uit op maximaal 9 graden. Na woensdag aanhoudend wisselvallig, maar de temperatuur gaat langzaam wat omhoog.
In de nacht van woensdag op donderdag neemt de buiigheid landinwaarts sterk af en blijven de buien vooral beperkt tot de kustprovincies. Donderdag overdag is het wisselend bewolkt en activeren de buien opnieuw, waarbij landinwaarts nog steeds kans op onweer of hagel is. De minima komen uit op ongeveer 2 graden en de maxima liggen rond 10 graden. De westelijke wind is zwak tot matig.
Alhoewel het ensemble geleidelijk minder koud wordt en de neerslagkansen kleiner, blijft het hoogtelaag in een groot deel van het ensemble hardnekkig aanwezig. Tot en met halverwege de volgende week is de temperatuurafwijking fors negatief. Tot ver in de volgende week houden de cyclonale oplossingen de overhand, met een voorkeur voor westelijke winden. Vanaf ongeveer 6 mei zien we dat er een steeds grotere spreiding gaat optreden in de EPS leden. Er ontstaan dan diverse scenario’s. De warmere oplossingen worden veroorzaakt door een oost tot zuidoostelijke stroming. Er ontstaat een voorkeurspositie van een laag ten (zuid)westen van de Britse Eilanden en hogedruk boven oost of noord Europa. In ongeveer de helft van de lagen blijft het echter nog steeds aan de koele kant.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Wo 30% 80% 2 9 nw 4
Do 50% 70% 2 10 west 3
Vr 30% 80% 2 11 zw 4
Za 20% 80% 6 10 west 3
Zo 30% 80% 6 12 nw 4
Ma 30% 60% 7 13 west 4

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category