KopGroep Bibliotheken start workshop programmeren met CoderDojo

ANNA PAULOWNA – CoderDojo is op vele plaatsen een groot succes. Daarom start KopGroep Bibliotheken in Schagen en Hollands Kroon met deze jeugdactiviteit. Zaterdag 29 september staat de eerste editie gepland in de bibliotheek van Schagen en op zaterdag 6 oktober in de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna.

Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s of games maken. CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of voor kinderen die juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar. CoderDojo is een wereldwijde beweging, in Nederland zijn er inmiddels 75 plekken waar het georganiseerd wordt. 

In Schagen wordt de CoderDojo gehouden in Markt 18, Torenstraat 1A en in Anna Paulowna in de Spoorbuurtschool, Nieuweweg 19. De bijeenkomst duurt van 10.30 tot 12.30 uur. De toegang is gratis.

Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via: www.kopgroepbibliotheken.nl

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs