2°C | Amsterdam

Kwartfinale voor John van Vliet uit Hippolytushoef tijdens World Transplant Games


HIPPOLYTUSHOEF – John van Vliet uit Hippolytushoef heeft vorige week deelgenomen aan de World Transplant Games in de Spaanse stad Málaga. Van Vliet is dubbel longgetransplanteerd. “Na vorig jaar deelgenomen te hebben aan de Europese spelen voor getransplanteerden heb ik vorig week deelgenomen aan de WTG in Malaga op het onderdeel tafeltennis”, aldus Van Vliet.
In het enkel- en dubbelspel kwam hij tot de kwartfinales. “De World Transplant Games lijken veel op de Olympische Spelen”, vervolgt Van Vliet. “Net als bij de Europese Spelen voor getransplanteerden is het doel meerledig. Ten eerste om alle donoren te eren voor hun gift of life. Immers dankzij hen hebben wij, de sporters, een tweede kans gekregen om te leven en deel te nemen aan deze spelen. Ten tweede om aandacht te vragen en mensen op te roepen om zich te laten registeren als donor. Helaas sterven er nog steeds mensen, omdat er een tekort is aan donoren. En ten slotte om door deelname aan deze spelen te laten zien dat sport, ook na een transplantatie, mogelijk is en bijdraagt aan de gezondheid.”
De inwoner van Hippolytushoef kijkt terug op drie mooie dagen tafeltennis. “Een prachtige ontmoeting tussen sporters van diverse landen die er een mooi toernooi van hebben gemaakt. We kunnen terugkijken op een prachtige ontmoeting met de sporters, die dankzij hun donoren hebben kunnen deelnemen aan deze World Transplant Games.” Het Nederlands Team behaalden op deze spelen op de diverse onderdelen acht gouden, veertien zilveren en zeventien bronzen plakken.
Niet onvermeld mag blijven dat de zwemploeg hieraan de grootste bijdrage heeft geleverd, met een hoofdrol voor Peter van Maurik uit Den Helder met drie zilveren en een gouden plak op zijn eerste World Transplant Games.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.