2°C | Amsterdam

Leerlingen basisschool Op Avontuur rennen 1610 euro bijelkaar voor het goede doel

KOLHORN – Tijdens de Koningsspelen heeft OBS Op Avontuur een sponsorloop georganiseerd. De helft van de opbrengst is voor een goed doel. Dit jaar is Schoolhulpgroep Togo als goed doel uitgekozen door de school. De vader van juf Ingeborg zit namelijk in het bestuur van deze stichting. 
Schoolhulpgroep Togo zamelt geld in om een schoolgebouw te bouwen in Lomé, de hoofdstad van Togo. Op dit moment staan er 3 lokalen en de school heeft nog 3 lokalen en een toilet nodig. Twee bestuursleden gaan deze zomer naar Togo om de voortgang van het project te zien.
De andere helft van de opbrengst is om spelmateriaal aan te schaffen voor bij de methode VierKeerWijzer die de school gebruikt om wereldoriëntatie te geven volgens de principes van meervoudige intelligentie (Knaps). De leerlingen hebben vooraf sponsoren gevraagd en hebben fanatiek hun rondes gelopen op het sportveld.
Op donderdag 19 mei kwamen voorzitter Herman Vries, secretaris Annerieke Wilson-Schmalz en bestuurslid Nicolas Wilson naar Kolhorn om bij OBS Op Avontuur de cheque in ontvangst te nemen. Nicolas en Annerieke waren voor deze gelegenheid in traditioneel Afrikaanse klederdracht gekomen.
Zij ontvingen uit handen van 2 leerlingen en directeur Marjan Hartog-Feddema een symbolische cheque. Zij waren zeer verrast toen zij mochten onthullen dat er een bedrag van € 1610,00 aan de stichting werd geschonken.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.