2°C | Amsterdam

Leren programmeren met Raspberry Pi 400

INGEZONDEN MEDEDELING – Programmeren kan iedereen leren. De Raspberry Pi 400 maakt het nog een stukje makkelijker. Wat is programmeren precies en hoe doe je het? Lees hier alles over programmeren met de Raspberry Pi 400

Wat is programmeren?

Programmeren is het geven van opdrachten aan een computer. De computer herkent deze opdrachten en voert ze uit. De persoon die de opdrachten geeft, noem je een programmeur of developer. Een computer op zichzelf kan niet zoveel. Een computer heeft instructies nodig van een mens om slimmer te worden. 

Programmeren biedt veel mogelijkheden. Je kan websites maken, apps bouwen, games ontwikkelen en robots maken.

Python

Programmeren doe je met behulp van een programmeertaal. Vandaag de dag zijn er verschillende programmeertalen beschikbaar. Python is de meest gebruikte programmeertaal. Deze programmeertaal gebruik je voor meerdere doelen.  Voorbeelden van deze doelen zijn afbeeldingen en getallen aanpassen, tekst verwerken en wiskundige vergelijkingen oplossen. 

Raspberry Pi 400

De Raspberry Pi 400 is ontwikkeld door de Raspberry Pi Foundation. Deze organisatie brengt personal computers uit met het doel om technologie op toegankelijke wijze beschikbaar te maken voor een groot publiek. Ze leggen de focus op educatie rondom informatica, computers en andere relevante onderwerpen voor jong en oud. Raspberry Pi ontwikkelt single-board computers (SBC). Door de lage aanschafprijs zijn deze toegankelijk voor een grote doelgroep. 

De Raspberry Pi 400 is net zo krachtig als een desktop computer. Het is een computer in de vorm van een toetsenbord. De desktop computer zit ingebouwd in het toetsenbord. De Raspberry Pi 400 is een plug en play desktop. Dit houdt in dat je alleen nog maar een monitor en een muis aan hoeft te sluiten. Hierna werkt de desktop direct. Er zitten verschillende mogelijkheden voor aansluitingen in het toetsenbord. Dit zijn onder andere een bluetooth chip, een WiFi chip en poorten voor GPIO-pins.

De Raspberry Pi 400 geeft je toegang tot verschillende apps waarmee je programmeert. Zo kan iedereen aan de slag met programmeren.

ESP8266

Met de Raspberry Pi 400 kan je naast programmeren, verschillende projecten uitvoeren. De ESP8266 is een microprocessor die WiFi verbindingen mogelijk maakt. De ESP8266 heeft de mogelijkheid om data uit te wisselen met de Raspberry Pi 400.

Elektor

Elektor is al jarenlang een begrip in de elektronicawereld. De wereldwijde elektronica engineering community die Elektor gestart is, is uitgegroeid tot honderdduizenden leden. Het bedrijf heeft meerdere tijdschriften en een webshop. Op deze manier stelt Elektor de leden in staat om betaalbaar en efficiënt elektronica te ontwerpen, te delen en te verkopen. Meer weten over de Raspberry Pi 400? Ga naar elektor.nl.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.