Levensgevaarlijk fietspad zorgt voor veel gewonden

WESTERLAND – Een levensgevaarlijk fietspad in Westerland heeft al meerdere slachtoffers geëist. Het asfalt is er van ondermaatse kwaliteit en wordt bij het minste spatje regen spekglad.
Dat zegt letselschade-expert Marco Muis (50) donderdag tegen NH. Muis werd zich bewust van het gevaarlijke fietspad toen zijn zoon eind vorig jaar onderuit ging op het gewraakte stukjes asfalt, gelegen in de bochten aan beide zijden van het fietstunneltje onder de N99 bij Westerland. Precies dezelfde plek waar eerder achterbuurman Gert du Pau onderuit ging. De laatste hield aan het incident een zware hersenschudding over en is nog steeds niet voldoende hersteld om volle dagen te kunnen werken.
Meer slachtoffers
Muis ging op zoek naar meer slachtoffers en ontdekte al snel dat vele fietsers en brommerrijders daar ten val waren gekomen. Waarom het fietspad zo glad is weet Muis  niet, maar hij vermoedt dat er fouten zijn gemaakt bij de aanleg van het fietspad. “Het begint met een beetje vocht erop al op een ijsbaan te lijken”, zegt Muis. Hij eist onafhankelijk onderzoek.
Marco heeft inmiddels de gemeente en de asfalteerder aansprakelijk gesteld voor alle gelden schade. Hij wil dat er borden worden neergezet bij het fietspad en dat de gemeente maatregelen neemt tegen de gladheid. De gemeente stelt in een reactie echter dat er tot nu toe maar een klacht binnen is gekomen over het fietspad: onvoldoende om ingrijpen te rechtvaardigen.
‘Elders ook gevaarlijke fietspaden’
Inmiddels denkt Muis echter dat het probleem op veel meer plekken in de gemeente speelt. “Dat begin ik me te realiseren”, zegt de deskundige. “Ik krijg uit steeds meer plekken in de Hollands Kroon namelijk meldingen binnen.” Muis wil dat de gemeente ook daar zo snel mogelijk alle gladde fietspaden herstelt. 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs