2°C | Amsterdam

Loket vijfde periode NOW vanaf vandaag geopend

HOLLANDS KROON – Werkgevers die een aanvraag willen doen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf vandaag, terecht bij UWV. Ze kunnen dan een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden april tot en met juni 2021. Het loket blijft open tot en met woensdag 30 juni.

‘Er is door onze medewerkers hard gewerkt om te zorgen dat het loket al op 6 mei open kan, ruim tien dagen eerder dan het aanvankelijke plan’, zegt UWV-bestuurder Janet Helder. ‘En we zijn dit keer ook langer open, tot en met de laatste dag van deze NOW-periode, 30 juni. Zo helpen we enerzijds werkgevers die snel een tegemoetkoming nodig hebben en anderzijds werkgevers die langer willen nadenken of ze een aanvraag willen indienen. Bovendien maakt de opening op 6 mei het mogelijk voor werkgevers om nog vóór de salarisbetaling van mei hun eerste voorschot binnen te hebben.’

De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Simulatietool laat gevolgen dalende loonsom zien

Ook voor de vijfde periode NOW heeft UWV een simulatietool online gezet die werkgevers helpt een goede inschatting te maken van hun situatie. Dat is van belang met het oog op de definitieve berekening van de tegemoetkoming die later volgt. Wie minder omzetverlies heeft geleden dan opgegeven of te maken heeft met een dalende loonsom, kan worden geconfronteerd met een terugvordering. De simulatietool maakt dit inzichtelijk.

Helder: ‘We vergelijken straks de daadwerkelijke loonsom in de maanden april tot en met juni met de loonsom in de referentiemaand, juni 2020. Werkgevers bij wie de loonsom sindsdien is gedaald, kunnen met behulp van de simulatietool nu al zien welke gevolgen dit straks voor de definitieve berekening heeft. Dat kunnen ze meewegen bij het besluit om wel of geen NOW aan te vragen. We raden werkgevers echt aan om die simulatietool te gebruiken. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.’

Naast de simulatietool is er ook nog de Rekenhulp Omzetverlies, waarmee werkgevers het percentage aan omzetverlies over een periode van drie maanden kunnen berekenen. Alle informatie over de vijfde periode NOW is te vinden op de website van UWV.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.