Maandag start sloop De Zaaier Slootdorp

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

SLOOTDORP – De sloop van voormalige basisschool De Zaaier aan de Langeweg 1 in Slootdorp gaat maandag 17 september van start. Het pand stond al lange tijd leeg en de gemeente Hollands Kroon is al geruime tijd in overleg met een zorginstelling over verkoop van deze locatie. Omdat nog niet duidelijk is of en wanneer dit initiatief doorgaat en er sprake is van vandalisme, verloedering en overlast voor de buurt is besloten om het pand te slopen.

Het idee was om de locatie – inclusief school – aan de zorginstantie te verkopen en dat zij de delen zou slopen die volgens haar plannen gesloopt moest worden. Omdat onlangs bekend werd dat de realisatie van de zorgwoningen opnieuw onzeker is, heeft de gemeente besloten hier niet op te wachten en de school zelf te slopen.

De gemeente is eigenaar van het pand en de Rijksoverheid is eigenaar van de grond. Daardoor bepaalt de Rijksoverheid in principe wat er met de grond gebeurt. Het is daarom aan de zorginstantie om de grond aan te kopen van de Rijksoverheid. De gemeente met de zorginstantie in gesprek om te kijken of ze mee kunnen werken aan hun plannen voor deze locatie.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category