Maandag start sloop De Zaaier Slootdorp

SLOOTDORP – De sloop van voormalige basisschool De Zaaier aan de Langeweg 1 in Slootdorp gaat maandag 17 september van start. Het pand stond al lange tijd leeg en de gemeente Hollands Kroon is al geruime tijd in overleg met een zorginstelling over verkoop van deze locatie. Omdat nog niet duidelijk is of en wanneer dit initiatief doorgaat en er sprake is van vandalisme, verloedering en overlast voor de buurt is besloten om het pand te slopen.

Het idee was om de locatie – inclusief school – aan de zorginstantie te verkopen en dat zij de delen zou slopen die volgens haar plannen gesloopt moest worden. Omdat onlangs bekend werd dat de realisatie van de zorgwoningen opnieuw onzeker is, heeft de gemeente besloten hier niet op te wachten en de school zelf te slopen.

De gemeente is eigenaar van het pand en de Rijksoverheid is eigenaar van de grond. Daardoor bepaalt de Rijksoverheid in principe wat er met de grond gebeurt. Het is daarom aan de zorginstantie om de grond aan te kopen van de Rijksoverheid. De gemeente met de zorginstantie in gesprek om te kijken of ze mee kunnen werken aan hun plannen voor deze locatie.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs