Maedilon/VZV bij laatste acht na 33-25 winst op DSS.

’t VELD – In de beginfase van de wedstrijd was Maedilon/VZV duidelijk de betere ploeg door doelpunten van Lisanne Kolken, Britt Stegers, Lotte Prak en Kim Jimmink had VZV na 10 min. spelen een ruime 8-3 voorsprong opgebouwd. Het was daarna de uitblinkende VZV keepster Monique de Wit die met fraaie reddingen de voorsprong in stand wist te houden, na 20 min. scoorde Albertine Abube  11-7.
De laatste 10 min. van de eerste helft miste de thuisploeg veel kansen en door dat er verdedigend niet afdoende werd opgetreden verkleinde DSS de achterstand zienderogen. Vooral uit de hoeken kregen de hoekspeelsters te veel ruimte waardoor Melanie Draaijer en Milissa Wilmsen enkele fraaie treffers scoorden en met nog 5 min. te gaan weer terug in de wedstrijd kwamen 12-10. Jane Kramer scoorde met een hard schot de 13-10 en wist DSS ook telkens weer tot scoren te komen, Florance Kos en Lotte Prak 2 x maakten dat VZV nog met een voorsprong kon gaan rusten.
Ruststand 16-14.
In de rust werd het toch wel behoorlijk tegenvallende spel van de eerste helft doorgenomen, het moest anders en beter om DSS niet het geloof te geven dat er een goed of zelfs een verrassend resultaat te halen zou zijn tegen het één klasse hoger uitkomende VZV. Het team van coach Betty Plasmeyer begon de tweede helft meteen goed er werd geconcentreerd gespeeld en na ruim 10 min. in de tweede helft had VZV de voorsprong uitgebreid tot 10 doelpunten 27-17.  Waarvan Kim Jimmink 4 x, Britt Stegers 3 x, Lisanne Kolken 2 x en Florance Kos en Joyce Hillen uit een strafworp de doelpunten voor hun rekening namen, terwijl Monique de Wit weer met een reeks prima reflexen haar doel verdedigde.
VZV verzaakte om door te drukken, er werd weer slordig met de kansen omgesprongen zodat de keepsters van DSS hun klasse konden vertonen, terwijl de hoekspeelsters ook nu weer te veel vrijheid kregen om tot scoren te komen. In de slotfase liet Maedilon/VZV zien dat ze over meer kwaliteit beschikken als het team van DSS coach Johan Huisstede, en deze bekerwedstrijd dan ook verdiend hadden gewonnen. Jane Kramer nam met een zuiver hard en geplaatst schot het laatste doelpunt van VZV en de wedstrijd voor haar rekening.
Eindstand 33-25.
Doelpunten: Britt Stegers 8, Lotte Prak 5, Kim Jimmink 5, Lisanne Kolken 5, Florance Kos 4 , Joyce Hillen 2, Selina Bruin 2, Djazzmin Trabelsi 1 en Albertine Abube 1.
Zaterdag 18 februari de laatste wedstrijd thuis tegen Quintus aanvang 20.30 uur Sporthal ‘t Zijveld. Daarna nog 10 wedstrijden in de kampioenspoule om de definitieve eindklassering in de Eredivisie te bepalen.