Maedilon/VZV gaat Europa in

‘T VELD – VZV heeft in Venlo door een collectieve teamprestatie het ticket binnengehaald voor een Europees Handbalavontuur.

Zinderende slotfase

Beide teams waren in deze alles beslissende ontmoeting aan elkaar gewaagd. Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer dat weer kon beschikken over de herstelde Lisanne Kolken en Dymphie Keesom behaalde in een zinderende slotfase een zwaarbevochten 24-25 overwinning.
Venlo opende de score waarna VZV door Linsey Perre een treffer van Joyce Hillen en een break van Lotte Prak een 1-3 voorsprong wist te nemen en Kim Jimmink uit een strafworp voor 2-4 zorgde. VZV was beter alleen bij 5-5 en 10-10 moest VZV tegenstander Venlo naast zich dulden. Bij het rust signaal van de prima leidende scheidsrechters Holierhoek/Smit had VZV nog wel een minimale voorsprong in handen.
Ruststand 12-13.
Na rust hetzelfde spelbeeld met een uitstekend keepende Amber Zomerdijk en een geconcentreerd spelend VZV wat door twee treffers van Joyce Hillen en een fraaie doelpunt van Kim Jimmink weer uit liep naar drie punten voorsprong.
VZV zette de hoekspeelsters vast en verdedigde deze wedstrijd wat meer vooruitgeschoven waardoor het zelf weinig tegen een strafworp of twee minuten straf op zou lopen. Linsey Perre kreeg uit een mislukte aanval van VZV de bal op een presenteer blaadje van keepster Sanne Hessing en scoorde bekwaam uit de tegen haar aangegooide uitworp.

Zenuwslopend

Het team van trainer/coach Richard Curfs kwam in deze zenuwslopende partij bij de stand 17-17 nog wel één keer langszij door vier keer achter elkaar tegen te scoren en pakte zelfs een 18-17 voorsprong. Joyce Hillen die met 6 treffers topscorer zou worden zette VZV met twee prima treffers weer op voorsprong een 18-19 waarna een bloedstollende slotfase volgde.
Met nog twee minuten te gaan bij de stand 22-23 kende het uitstekend leidende scheidsrechterskoppel Maedilon /VZV een strafworp toe waar alles wat Venlo was fel tegen protesteerde, Kim Jimmink benutte ook dit buitenkansje koelbloedig.
In de slotminuut scoorde Venlo nog de laatste treffer van dit enerverende duel wat VZV de zwaar bevochten maar verdiende vierde plaats op de ranglijst opleverde.
Eindstand 24-25.
Doelpunten: Joyce Hillen 6, Kim Jimmink 5, Linsey Perre 3, Lotte Prak 2, Lisanne Kolken 2, Florance Kos 2, Jane Kramer 2, Albertine Abube 2 en Djazzmin Trabelsi 1.
Doordat Dalfsen het thuisspelende SEW met ruime cijfers wist te verslaan eindigde Maedilon/VZV door deze knappe overwinning net als in de regulaire competitie in de Kampioenspoule ook op de vierde plaats. VZV speelt nu nog 2 onderlinge wedstrijden om de definitieve  3e of 4e plaats.
A.s. zaterdag 6 mei speelt VZV de thuiswedstrijd om de derde en vierde plaats gespeeld: Maedilon/VZV Ds1. tegen Quintus Ds1. in Sporthal ’t Zijveld aanvang 20.30 uur.
Op zaterdag 13 mei speelt Maedilon/VZV D1. de uitwedstrijd tegen Quintus Ds1. Ook bij deze wedstrijd kunnen er weer veel supporters met de bus van Taxi van Diepen mee.