Maedilon/VZV geen partij voor koploper VOC

’t VELD – Voor Maedilon/VZV stond er een zware uitwedstrijd te wachten, in Sporthal Elzenhagen was koploper VOC hun tegenstander, waar VZV in de thuiswedstrijd ook met ruime cijfers (25-43) aan de kant werd gezet. Toch wilde het Team van coach Betty Plasmeyer hun huid zo duur mogelijk verkopen en laten zien dat VZV wel degelijk over een waardig Eredivisieteam beschikken.
Linsey Perre opende de score, keurig vrijgespeeld op de cirkel zette zij VZV op een 1-0 voorsprong. VOC scoorde hierna twee keer maar het was Dymphie Keesom die één van de vier door haar benutte strafworppen verzilverde 2-2, waar het tot 3-3 een gelijk opgaande wedstrijd bleef. De Amsterdamse koploper schakelde over in een behoorlijk hoger versnelling, na ongeveer 15 min. spelen werd VZV op een 11-3 achterstand gezet. Maedilon/VZV wist zelfs twaalfminuten lang niet tot scoren te komen totdat Joyce Hillen eindelijk het net achter de VOC keepster wist te vinden. Het team van VZV liet echter de moed niet zakken en wist door Jane Kramer 2x, Linsey Perre, Lotte Prak 2x en een doelpunt van Dymphie Keesom de achterstand voor rust nog iets te verkleinen. Ruststand 17 – 11.
Maedilon/VZV kwam na wat tactische aanwijzingen ijzersterk uit de startblokken in de tweede helft en wist het voor rust heersende VOC team zich totaal geen raad met de opportunistische speelwijze van VZV. Binnen 8 minuten had het team van Betty Plasmeyer de achterstand nagenoeg geheel weggewerkt en de aansluitings treffer achter de verbouwereerde sluitpost van VOC in het doel weten te knallen 19-18. Het was vooral de uitstekend spelende Jane Kramer die zich in de kijker speelde, en door in die bijzonder sterke fase viermaal fraai wist te scoren. Zou het team van VZV in staat zijn de trotse koploper in de Eredivisie het toch nog bijzonder moeilijk te maken of zelfs hun eerste nederlaag toetebrengen. Als snel werd duidelijk dat dat een ijdele hoop zou blijken te zijn voor het team en de meegekomen supporters uit ‘t Veld, want na de aansluitings treffer kon Maedilon/VZV het doel van hun tegenstander bijna niet meer vinden.
De thuisploeg verhoogde het tempo dusdanig zodat VZV in het laatste kwart van de wedstrijd toch nog door het even in verlegenheid gebrachte VOC werd overlopen. VZV kon de rust niet meer bewaren om de aanval eerst goed op te zetten, er werd te snel en ongecontroleerd op het doel van de tegenstander geschoten waardoor VOC net als bij de eerste confrontatie in ‘t Zijveld in het laatste kwartier hen snelle tegenaanvallen konden spelen. Het verlies tegen deze koploper was ingecalculeerd maar in die goeie fase nu rust waar VZV bijna op gelijke hoogte wist te komen toch weer behoorlijk. Eindstand 39 – 22.
Doelpunten: Jane Kramer 6, Lotte Prak 5, Dymphie Keesom 5, Linsey Perre 3, Florance Kos 1, Djazzmin Trabelsi 1, Joyce Hillen 1.
Het team heeft tegen VOC laten zien om voor het spelen in de kampioenspoule in aanmerking te kunnen komen. Een geweldige prestatie maar eerst moet dan zeker ook nog wel de belangrijke wedstrijd tegen E&O a.s zaterdagavond in ‘t Zijveld gewonnen worden.