2°C | Amsterdam

Maedilon/VZV winnaar in handbalthriller tegen Borhave.


’t VELD – Maedilon/VZV heeft een verdiende zwaarbevochten overwinning behaald tegen Borhave. VZV dat de uitwedstrijd tegen Borhave met klein verschil had verloren wist nu de wedstrijd met hetzelfde verschil en de zelfde uitslag te winnen 24-22.
Borhave kwam in de beginfase net als tegen V&L donderdagavond het beste uit de startblokken, en kwam na een afgeslagen aanval van de thuisploeg na 1 minuut op voorsprong. Britt Stegers ronde de volgende aanval van VZV af met een knap onhoudbaar schot in de kruising 1-1. Maedilon/VZV blijkt steeds moeite te hebben om op gang te komen al ging het er in deze wedstrijd veel fysieker aan toe.
Verdedigend stonden beide ploegen goed en staken de keepsters van beide teams in een uitstekende vorm waardoor er moeilijk gescoord kon worden. Borhave scoorde  1-2 waarna Lotte Prak de stand weer gelijk trok 2-2. Vervolgens kwam Borhave zelfs op een voorsprong van driedoelpunten 2-5 en scoorde Lotte Prak de 3-5. De uitstekend keepende Amber Zomerdijk wist met een behoorlijk aantal geweldige reddingen VZV in het spoor van hun fysiek sterke tegenstander te houden.
VZV kreeg steeds meer vat op het spel van Borhave en kwam door twee doelpunten van de sterk spelende Britt Segers, een benutte strafworp van Joyce Hillen en een gemeen onderhandsschot van Jane Kramer na ruim 20 minuten op gelijke hoogte 7-7. Linsey Perre bracht VZV in de 23 ste minuut voor het eerst op voorsprong 8-7 en scoorde Lotte Prak 9-7 .
De 2 doelpunten verschil bleef tot het rustsignaal intact door doelpunten van Lisanne Kolken en een fantastische goal van Linsey Perre die zwaar gehinderd om haar as draaide en af ronde. En belande er nog een mooi bekeken schot van Joyce Hillen net na fluit tegen het net. Ruststand 11-9.
In de tweede helft was VZV gedurende lange tijd de bovenliggende partij na 5 min. was het verschil door doelpunten van Britt Stegers die 8 doelpunten voor haar rekening zo nemen Joyce Hillen en twee benutte strafworpen door Selina Bruin en Joyce Hillen 4 doelpunten 15-11. Binnen 5 min. had het team van Trainer/Coach Rik Philips de stand echter alweer gelijk getrokken en leek de wedstrijd te kantelen maar het was Linsey Perre die VZV in dezelfde 10 min. weer op voorsprong zette, en Joyce Hillen haar vierde strafworp benutte 17-15.
Borhave gaf zich niet gewonnen en gooide er nog een tandje bovenop, maar ook fysiek waardoor VZV zich daar ook tegen moest proberen te verzetten. Na  16 min. kwam Borhave zelfs weer op 17-18 voorsprong en wist de supersnelle Lisanne Kolken uit een razendsnelle break de stand weer gelijk te trekken 18-18. Het werd met nog 10 min. te spelen 18-19 voor Borhave waarna Britt Stegers liet zien over wat voor uitzonderlijke klasse zij beschikt.
Bij VZV nam Monigue de Wit de plaats onder de lat over van de uitblinkende Amber Zomerdijk, ook zij onderscheidde zich met enkele fantastische reddingen waaruit Lisanne Kolken nog een keer uit een razendsnelle break de Borhave keepster wist te verschalken.  In die laatste enerverende 10 min. was de spanning te snijden en moest de ook nu weer ijzersterk spelende Linsy Perre haar derde twee minuten staf moest incasseren en de laatste 5 min. op de tribune plaats moest nemen.
Britt Stegers wist in die zinderende 10 min. de overigens ook de hele wedstrijd bijzonder goed op dreef zijnde Borhave keepster nog 4 keer het nakijken te geven met onhoudbare kiegel harde pegels.
Lotte Prak nam de laatste treffer voor haar rekening nadat Monique de Wit op miraculeuze wijze een inzet van Borhave wist te pareren wat de gelijkmaker zou hebben betekend maar hiermee de zwaar bevochte overwinning veiligstelde. Eindstand 24-22.
Doelpunten: Britt Stegers 8, Lotte prak 4, Joyce Hillen 4, Linsey Perre 3, Lisanne Kolken 3, Selina Bruin 1, Jane kramer 1.
Zaterdagavond 28 Januari speelt  Maedilon/VZV de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Succes Schoonmaak/VOC om 19.30 uur in Sporthal Elzenhagen in Amsterdam. Supporters kunnen weer met de door Van Diepen en Triflor medemogelijk gemaakte  bus mee naar deze uitwedstrijd opgeven bij [email protected] of 06-577 039 06.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.