2°C | Amsterdam

Op deze camping werd Freddy Sloterwijk op geweldadige wijze van het leven beroofd

Mario de K. verdachte in de moord op Freddy Sloterwijk onverwacht vrijgelaten

HIPPOLYTUSHOEF – Houtenaar Mario K. (57), een van de de drie verdachten die eerder deze maand twaalf jaar celstraf tegen zich hoorden eisen voor betrokkenheid bij de dood van Freddy Sloterwijk (48) uit Hippolytushoef, is vanmiddag onverwacht vrijgelaten.
Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Alkmaar, waar volgens het OM de beslissing is genomen hem vrij te laten. De andere twee verdachten in de zaak, Sloterwijks echtgenote Agnes de V. (53) en haar ex-man Jaap K. (75) zitten nog wel vast.
Eerder deze maand eiste het OM tegen elk van de verdachten 12 jaar cel. Tijdens de zitting op 4 oktober betoogde de aanklager dat Sloterwijk in de zomer van 2015 door zijn vrouw Agnes naar een camping in de buurt van de Afsluitdijk werd gelokt. Daar zou zij zijn vermoord door Jaap K., die op zijn beurt werd geholpen door Mario de K. 
De advocaat van Jaap K. reageert verbaasd op de vrijlating van Mario de K. Zij zegt tegen onze verslaggever: ,,Het is wel opvallend dat Mario in vrijheid is gesteld. Dat betekent in ieder geval dat het planmatige scenario zoals geschetst door het OM niet wordt gevolgd. Ik ben benieuwd hoe de rb aankijkt tegen de samenwerking tussen Agnes en Jaap nu. Die wordt kennelijk wel gezien omdat Agnes niet vrij is gelaten. Het is een interessante ontwikkeling in deze zaak.”

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.