MC Mios en de Ouwe Joekeldag 2016

ANNA PAULOWNA – Zondag 3 juli is het weer zover, de 7e Ouwe Joekeldag staat op de agenda. Het is onderhand en vast gegeven geworden dat in de eerste helft van juli veel klassieke motoren zich rond het clubhuis van MC MIOS aan het Zoutpad te Anna Paulowna verzamelen. Er is altijd een vaste groep bezoekers die steevast elke keer aanwezig zijn om dit ongedwongen evenement mee te maken.
Doordat de weersverwachting vorig jaar wat tegen viel, kwamen er “maar” ongeveer 65 berijders met hun klassieke motoren het evenement bezoeken. Maar de kwaliteit en grote verscheidenheid van diverse motoren was beslist de moeite van bekijken waard. En dat is juist ook de bedoeling van de Ouwe Joekeldag. Het is in hoofdzaak een dag waar de liefhebbers van klassieke motoren gezellig met elkaar over hun hobby kunnen praten. Deze mensen spreken dezelfde taal en hebben ook gemeenschappelijke gevoelens voor de Ouwe Joekels. Meestal hebben deze mensen ook nog wel een moderne motor thuis staan die ze gebruiken voor weekenden en vakantietochten. Maar het sleutelen en in goede conditie brengen en houden van een klassieke motor kan zo veel plezier en voldoening geven.
Naast deze inspanningen geeft een ritje dan een vorstelijke beloning en een heerlijke ontspanning. Het gaat bij deze motoren niet meer om het aantal cc’s of de snelheid, maar om het genieten met een snelheid die daar bij past. Maar komt er iemand met een moderne motor die echt heel bijzonder is, die krijgt ook een plekje tussen de Ouwe Joekels. Ook motoren die zelf gebouwd of helemaal verbouwde zijn welkom. Er is geen vast omlijnd programma en een ieder is vrij om te komen en te gaan. Vanaf 10.30 uur worden de motoren van voor 1988 opgesteld op het tegelplateau voor het MIOS clubhuis. Bij aankomst wordt er een foto van de berijder(ster) op zijn of haar motor gemaakt en wordt later op de site van MC MIOS geplaatst.
Ook nu weer staat er om 14.00 uur een ritje van ongeveer 50 kilometer gepland in de omgeving. Dit gebeurt dan met een voorrijder die de snelheid aanpast aan de langzaamste motor. Mocht door omstandigheden iemand de weg zijn kwijtgeraakt, dan zorgt de laatste motorrijder er voor dat men weer op de goede weg komt naar het clubhuis.
In het clubhuis van MC MIOS kan men rustig iets nuttigen in de vorm van een snack en er zijn diverse soorten drankjes te verkrijgen. Uiteraard zijn belangstellende bezoekers met moderne motoren ook welkom, zij kunnen hun motoren op het naastgelegen parkeerterrein kwijt.
Rond 17.00 uur zullen de laatste bezoekers wel weer met hun klassiekers op weg naar huis zijn gegaan. Tot ziens op de Ouwe Joekeldag 2016.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs