MEE & de Wering zoekt reismaatjes en vrijwilligers

HOLLANDS KROON – MEE & de Wering zoekt vrijwilligers die kinderen en jongeren – die naar het speciaal onderwijs gaan – leren zelfstandig te reizen. Reizen kan zijn met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al vanaf jongs af aan met het speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen.
Veel leerlingen reizen al lange tijd met een taxi of busje naar school. Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, bijvoorbeeld om zelf naar vrienden, de school, de sportclub en het werk te kunnen gaan. De vrijwilliger maakt samen met de deelnemer een avonturenplan hoe de deelnemer de reis veilig kan maken. In dit plan staat onder andere ook waar hij of zij op moet letten bij de route en op welke dagen geoefend wordt. Meestal wordt er acht tot tien keer geoefend om de reis van bijvoorbeeld huis naar school of club te leren maken. Samen met een reismaatje gaat de deelnemer deze uitdaging aan.
Samen op pad
De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen maken het met MEE op weg mogelijk om te ervaren of je zelfstandig kunt reizen naar school. Als je meedoet aan MEE op weg krijg je een maatje. Dit kan een bekende zijn of een vrijwilliger.
Informatie
Neem voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger contact op met Marieke Harder, projectcoördinator bij MEE & de Wering, via tel. 06-14932868 of tel. 088-6522522 of stuur een e-mail naar: meeopweg@meenwh.nl. Kijk ook op www.meenwh.nl/meeopweg.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs