2°C | Amsterdam

MEE & de Wering zoekt reismaatjes en vrijwilligers

HOLLANDS KROON – MEE & de Wering zoekt vrijwilligers die kinderen en jongeren – die naar het speciaal onderwijs gaan – leren zelfstandig te reizen. Reizen kan zijn met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al vanaf jongs af aan met het speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen.
Veel leerlingen reizen al lange tijd met een taxi of busje naar school. Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, bijvoorbeeld om zelf naar vrienden, de school, de sportclub en het werk te kunnen gaan. De vrijwilliger maakt samen met de deelnemer een avonturenplan hoe de deelnemer de reis veilig kan maken. In dit plan staat onder andere ook waar hij of zij op moet letten bij de route en op welke dagen geoefend wordt. Meestal wordt er acht tot tien keer geoefend om de reis van bijvoorbeeld huis naar school of club te leren maken. Samen met een reismaatje gaat de deelnemer deze uitdaging aan.
Samen op pad
De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen maken het met MEE op weg mogelijk om te ervaren of je zelfstandig kunt reizen naar school. Als je meedoet aan MEE op weg krijg je een maatje. Dit kan een bekende zijn of een vrijwilliger.
Informatie
Neem voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger contact op met Marieke Harder, projectcoördinator bij MEE & de Wering, via tel. 06-14932868 of tel. 088-6522522 of stuur een e-mail naar: [email protected]. Kijk ook op www.meenwh.nl/meeopweg.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.