2°C | Amsterdam

Middenmeer krijgt hagelnieuwe speeltuin na vernieling oude speeltuin

MIDDENMEER – Trekkers met zand rijden in de vroege ochtend af en aan door het dorp. Vandaag zet Middenmeer de eerste stap voor een nieuwe speeltuin. Kinderen en ouders kijken hun ogen uit: ze kunnen nu al niet wachten tot het klaar is. “We hebben alleen maar een klein speeltuintje”, zegt Emma beteuterd.
De tranen sprongen hen in de ogen toen Jolien Zwartveld en Laura Visser begin dit jaar zagen dat de speeltuin aan de Kolhornerweg in het dorp vernield was. “Kunnen we niet een veel mooiere speeltuin maken op een veel betere plek?”, was de gedachte en niet veel later was de Stichting Koeteltuin een feit.

Kabelbaan

“Er komt een speelheuvel met kabelbaan”, vertelt Damiën. Daar kijkt hij het meest naar uit. Maar er komen ook schommels, klimpalen en evenwichttouwen. Jolien: “We willen onze kinderen weer achter de beeldschermen vandaan krijgen.”
Inmiddels heerst in het dorp het ‘Koeteltuinvirus’, lacht Jolien. Dat is een goed teken, want voor de speeltuin is zestigduizend euro nodig. Laura Visser: “Het is ontroerend. Iedereen doet mee.” Er is ook een crowdfundingactie gestart. “Als daar genoeg geld binnenstroomt doet de gemeente ook een duit in het zakje.”
Komend voorjaar moet de speeltuin klaar zijn.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.