2°C | Amsterdam

Na 133 jaar geen basisschool meer in Lutjewinkel

LUTJEWINKEL – Basisschool De Kolk in Lutjewinkel sloot vandaag definitief de deuren. Na 133 jaar wordt er geen onderwijs meer gegeven in het dorp.
De verhuizers hebben de school zo goed als leeg gehaald. Alleen de leerlingen van groep 8 scharrelen nog rond. Zij mochten er een nachtje slapen als afscheid. Juf Ellen Kemp werkt al tien jaar op de school: “Ik heb hier een goede tijd gehad dus dat heeft wel de overhand. Maar het doet je wel wat, het is verdrietig.”
De school moet dicht omdat er simpelweg te weinig leerlingen zijn. Afgelopen jaar zaten er nog 27 leerlingen op school. De Kolk was voor de ouders en de kinderen een warm nest en voor Juf Ellen was de school ook persoonlijk belangrijk: “Mijn zoon had het moeilijk op een andere school. Hier is hij helemaal opgebloeid… ja, een warm nest.”
Erehaag
Vanaf volgend schooljaar gaan de leerlingen uit Lutjewinkel naar De Mient in Winkel, zo’n 2,5 kilometer verderop. Om alvast even kennis te maken gingen de kinderen er vandaag al een kijkje nemen. Ze werden door hun nieuwe klasgenoten verwelkomd met een spandoek en een erehaag.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.