Na 133 jaar geen basisschool meer in Lutjewinkel

LUTJEWINKEL – Basisschool De Kolk in Lutjewinkel sloot vandaag definitief de deuren. Na 133 jaar wordt er geen onderwijs meer gegeven in het dorp.
De verhuizers hebben de school zo goed als leeg gehaald. Alleen de leerlingen van groep 8 scharrelen nog rond. Zij mochten er een nachtje slapen als afscheid. Juf Ellen Kemp werkt al tien jaar op de school: “Ik heb hier een goede tijd gehad dus dat heeft wel de overhand. Maar het doet je wel wat, het is verdrietig.”
De school moet dicht omdat er simpelweg te weinig leerlingen zijn. Afgelopen jaar zaten er nog 27 leerlingen op school. De Kolk was voor de ouders en de kinderen een warm nest en voor Juf Ellen was de school ook persoonlijk belangrijk: “Mijn zoon had het moeilijk op een andere school. Hier is hij helemaal opgebloeid… ja, een warm nest.”
Erehaag
Vanaf volgend schooljaar gaan de leerlingen uit Lutjewinkel naar De Mient in Winkel, zo’n 2,5 kilometer verderop. Om alvast even kennis te maken gingen de kinderen er vandaag al een kijkje nemen. Ze werden door hun nieuwe klasgenoten verwelkomd met een spandoek en een erehaag.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs