2°C | Amsterdam

Na 42 jaar heeft Waarland nu geen peuterschool meer

REGIO – Een droevige dag op De Speelboet in Waarland. Door een gebrek aan jonge kinderen heeft de school in het Schagense dorp geen toekomst meer. Na 42 jaar sluit De Speelboet vandaag definitief de deuren.
De kinderen beseffen het niet volledig. Juf Alice Bruin, die vanaf dag één op de peuterschool werkt, des te meer. “Heel triest. Ik heb m’n hele ziel en zaligheid erin gelegd, dus ik vind het jammer dat het gaat sluiten”, vertelt ze met een snik. “Dus het is m’n allerlaatste dag hier voor de kinderen.”
Pannenkoeken
Ondanks het droevige feit, probeert juf Alice er voor de peuters een feestelijke dag van te maken. Als ze de kinderen vertelt dat er vandaag pannenkoeken worden gegeten, stijgt er een luid gejuich op in het klaslokaal.
Ook voor de ouders, van wie zelf ook een groot deel op de Speelboet heeft gezeten, is het een vreemde dag. “Het komt vast wel weer goed, maar voor nu is het heel raar, een gek gevoel.” Voordeel is dat de ouders niet lang hoeven te zoeken naar een alternatief: een basisschool in het dorp gaat de peuters vanaf nu opvangen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.