Na 42 jaar heeft Waarland nu geen peuterschool meer

REGIO – Een droevige dag op De Speelboet in Waarland. Door een gebrek aan jonge kinderen heeft de school in het Schagense dorp geen toekomst meer. Na 42 jaar sluit De Speelboet vandaag definitief de deuren.
De kinderen beseffen het niet volledig. Juf Alice Bruin, die vanaf dag één op de peuterschool werkt, des te meer. “Heel triest. Ik heb m’n hele ziel en zaligheid erin gelegd, dus ik vind het jammer dat het gaat sluiten”, vertelt ze met een snik. “Dus het is m’n allerlaatste dag hier voor de kinderen.”
Pannenkoeken
Ondanks het droevige feit, probeert juf Alice er voor de peuters een feestelijke dag van te maken. Als ze de kinderen vertelt dat er vandaag pannenkoeken worden gegeten, stijgt er een luid gejuich op in het klaslokaal.
Ook voor de ouders, van wie zelf ook een groot deel op de Speelboet heeft gezeten, is het een vreemde dag. “Het komt vast wel weer goed, maar voor nu is het heel raar, een gek gevoel.” Voordeel is dat de ouders niet lang hoeven te zoeken naar een alternatief: een basisschool in het dorp gaat de peuters vanaf nu opvangen.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs