2°C | Amsterdam

Na de 200m hoge windmolens straks serverflats van 40m hoog

HOLLANDS KROON – Agriport A7 in Middenmeer blijkt in trek te zijn bij nog meer softwaregiganten dan behalve Microsoft. Alleen de komst van deze grote bedrijven zal veel problemen op gaan leveren omdat zij enkel willen komen als er ‘serverflats’ van maximaal 40m hoog mogen worden gebouwd.
En daar zit dan direct het probleem, het bestemmingsplan staat bebouwing hoger dan 15 meter niet toe op Agriport A7. Om dit probleem te omzeilen gaat Hollands Kroon een procedure starten die het mogelijk moet maken dat op bepaalde plaatsen op Agriport A7 wel hoger dan 15 meter mag worden gebouwd.
De gemeente Hollands Kroon is blij met de interesse van deze multinationals, ,,de bouw van deze datacentra is goed voor vele honderden banen,” zegt Hollands Kroon plus dat er nog meer interactie tussen de glastuinbouw en de datacentra kan onstaan door restenergie met elkaar te ruilen waardoor het milieu minder belast gaat worden.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.