Na de 200m hoge windmolens straks serverflats van 40m hoog

HOLLANDS KROON – Agriport A7 in Middenmeer blijkt in trek te zijn bij nog meer softwaregiganten dan behalve Microsoft. Alleen de komst van deze grote bedrijven zal veel problemen op gaan leveren omdat zij enkel willen komen als er ‘serverflats’ van maximaal 40m hoog mogen worden gebouwd.
En daar zit dan direct het probleem, het bestemmingsplan staat bebouwing hoger dan 15 meter niet toe op Agriport A7. Om dit probleem te omzeilen gaat Hollands Kroon een procedure starten die het mogelijk moet maken dat op bepaalde plaatsen op Agriport A7 wel hoger dan 15 meter mag worden gebouwd.
De gemeente Hollands Kroon is blij met de interesse van deze multinationals, ,,de bouw van deze datacentra is goed voor vele honderden banen,” zegt Hollands Kroon plus dat er nog meer interactie tussen de glastuinbouw en de datacentra kan onstaan door restenergie met elkaar te ruilen waardoor het milieu minder belast gaat worden.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs