Na de voedsel- en kledingbank nu ook de goederenbank

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIONIEUWS – De Helderse Goederenbank gaat minima aan huisraad helpen. Bankstellen zijn populair, witgoed is nog schaars. “Ik ben zelf ook een minima”, vertelt oprichter Samuel van Sandijk. “Ik snap dus dat het ook bij de kringloopwinkel te duur kan zijn om nieuwe meubelen te kopen.”
De Goederenbank heeft een plek gekregen in het voormalig winkelcentrum aan de Seringenlaan in Den Helder. In een grote ruimte staat het vol met meubels. “De bankstellen gaan erg goed, er worden heel veel spullen al gebracht. Maar ik heb nu vooral nog witgoed nodig: koelkasten en gasfornuizen”, zegt Van Sandijk.
Versleten bankstellen
Hij ziet om zich heen mensen die soms tussen de versleten spullen zitten, maar gewoon geen geld hebben om iets anders te kopen. “Versleten bankstellen of met vlekken die er niet meer uitgaan. Dan gaat er nu soms een kleedje over, maar dat is gewoon niet de oplossing.” 
Hij gaat die mensen in Den Helder en Julianadorp nu aan knappe spullen helpen. Alles wordt schoongemaakt voor het naar de cliënten toe gaat.
Behoefte
Er is in Den Helder veel behoefte, denkt Van Sandijk. “Er lopen hier zeker 130 klanten rond van de voedselbank, die gaan we helpen maar ook mensen die zichzelf meldden bij ons. Daar gaan we mee in gesprek, ze moeten wel aantonen dat ze krap bij kas zitten natuurlijk. Mensen krijgen per jaar maximaal vier meubelstukken mee.”
De Goederenbank zoekt dus nog vooral witgoed. “Heeft u nog wat staan? U bent van harte welkom aan de Seringenlaan”, lacht Van Sandijk. Maandag 6 juni is er een open dag. Vanaf 7 juni kunnen de mensen zich inschrijven bij de Goederenbank.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category