Na de voedsel- en kledingbank nu ook de goederenbank

REGIONIEUWS – De Helderse Goederenbank gaat minima aan huisraad helpen. Bankstellen zijn populair, witgoed is nog schaars. “Ik ben zelf ook een minima”, vertelt oprichter Samuel van Sandijk. “Ik snap dus dat het ook bij de kringloopwinkel te duur kan zijn om nieuwe meubelen te kopen.”
De Goederenbank heeft een plek gekregen in het voormalig winkelcentrum aan de Seringenlaan in Den Helder. In een grote ruimte staat het vol met meubels. “De bankstellen gaan erg goed, er worden heel veel spullen al gebracht. Maar ik heb nu vooral nog witgoed nodig: koelkasten en gasfornuizen”, zegt Van Sandijk.
Versleten bankstellen
Hij ziet om zich heen mensen die soms tussen de versleten spullen zitten, maar gewoon geen geld hebben om iets anders te kopen. “Versleten bankstellen of met vlekken die er niet meer uitgaan. Dan gaat er nu soms een kleedje over, maar dat is gewoon niet de oplossing.” 
Hij gaat die mensen in Den Helder en Julianadorp nu aan knappe spullen helpen. Alles wordt schoongemaakt voor het naar de cliënten toe gaat.
Behoefte
Er is in Den Helder veel behoefte, denkt Van Sandijk. “Er lopen hier zeker 130 klanten rond van de voedselbank, die gaan we helpen maar ook mensen die zichzelf meldden bij ons. Daar gaan we mee in gesprek, ze moeten wel aantonen dat ze krap bij kas zitten natuurlijk. Mensen krijgen per jaar maximaal vier meubelstukken mee.”
De Goederenbank zoekt dus nog vooral witgoed. “Heeft u nog wat staan? U bent van harte welkom aan de Seringenlaan”, lacht Van Sandijk. Maandag 6 juni is er een open dag. Vanaf 7 juni kunnen de mensen zich inschrijven bij de Goederenbank.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs