2°C | Amsterdam

Na vier maanden van hard werken is de Heidense Kapel in Stroe klaar.

STROE – Na vier maanden bouwen is maandagavond de Heidense Kapel op de begraafplaats van Stroe in gebruik genomen. De Wieringers hebben de complete kapel zelf opgebouwd.

Op de begraafplaats hebben eerder kapelletjes gestaan. Het verhaal gaat dat de christelijke heilige Willibrord er rond het jaar 700 het eerste kerkje heeft neergezet. De laatste kapel die er stond werd in 1878 afgebroken, mogelijk omdat er geen geld was voor het onderhoud.
Het idee voor de herbouw van de kapel ontstond in juni 2013. Daarna werd het een kwestie van geld inzamelen. Het Waddenfonds heeft een flinke duit in het zakje gedaan, maar ook de Wieringers zelf gaven een grote bijdrage.

Fakkeltocht

En maandagavond was het dan zover: met een fakkeloptocht vanaf het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont en een speciaal geschreven lied gezongen door het lokale koor, werd de kapel officieel in gebruik genomen.
Er wordt nog een pelgrimsroute opgezet die zal voeren langs alle Willibrordkerken en -kapellen in Noord-Holland boven ’t IJ. Maar niet alleen pelgrims zijn welkom. Iedereen die op zoek is naar rust en bezinning kan in de kapel van Stroe op adem komen.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.